JelenHaz
Kedd, 2019. június 25., 13.17

Kampánynyitó rendezvény Resicabányán

A csernakeresztúri táncosok
A csernakeresztúri táncosok

Szombaton, május 12-én kampánynyitó rendezvényt tartott a Krassó-Szörény megyei RMDSZ. Resicabányára látogatott Borbély László volt miniszter, a Szövetség politikai alelnöke és találkozott az egyházak képviselőivel, a magyar közösség vezetőivel. 

Röviden beszámolt az aktuális politikai helyzetről és ígéretet tett arra, hogy a jövőben is támogatja az itteni, kis létszámú közösséget. Délután 18 órai kezdettel a Kultúrpalotában ünnepi műsorra került sor, ahol a Hóvirág daloskör, a szolnoki Balogh Sándor és Palatinus Szabolcs, illetve a gyulai Kiss Ferenc népdalokat adott elő citerakísérettel. Őket követte a csernakeresztúri fiatalok szívet-lelket gyönyörködtető néptánc előadása. Blozs Anna művészeti vezető és Szabó Julianna vezető alapos munkát végeztek a táncosokkal, a bemutatott bukovinai és dél-erdélyi táncok is ezt bizonyították. A táncosokat Domokos Balázs, Szőcs Szabolcs és Szőcs Béla kísérték hangszereiken. A lelkes közönség tapssal jutalmazta a táncosok előadását.

Német Emese városi RMDSZ elnök bemutatta a három „esélyes” megyei és városi tanácsosjelöltet: Mastan Gabriel tanárt, Pénzes Tünde biológust és Barna István magánvállalkozót. Tanácsosjelöltjeink reális bejuttatása érdekében a magyarság vezetőinek érdemes lenne elgondolkodnia azon, hogy miért nem fogunk össze más kisebbségekkel?


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: temes / Péntek, 2012. május 18., 00.10 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Mint peldaul a karhoztatott Temes megyeben.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'