MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 08.22

Kanyaró elleni oltáskampány

Több mint 1800 gyereket oltottak be kanyaró ellen Hunyad megyében július 15. és augusztus 15. között. A megyei közegészségügyi igazgatóság, a háziorvosok egyesülete és a prefektúra széles körű oltáskampányt indított el a főleg gyermekeket érintő kanyaró visszaszorítására.

Augusztus elsejéig Hunyad megyében 835 kanyarós megbetegedést regisztráltak, dr. Cecilia Birău, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője szerint.
Július közepén Hunyad megye 7340 oltóanyag-adagot kapott az Egészségügyi Minisztériumtól. Ebből 1831 gyereket oltottak be, 4798 gyereket azonban nem sikerült beoltani, mivel nem tartózkodnak otthon. A közegészségügyi igazgatóság információi szerint egy részük szüleikkel nyaral, mások viszont tartósan külföldön tartózkodnak, az ott munkát vállaló szüleikkel. Az első kategóriával kevesebb gondjuk lesz, a nyaralásról való visszatérés után ismét felkeresik a családokat a gyermekek beoltására.
A gyermekek beoltását ellenző szülők száma csökkenő tendenciát mutat, miután a kampány során az önkormányzatok, civilszervezetek és a roma egyesületek képviselői felkeresték a renitens családokat és meggyőző munkát végeztek körükben.Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'