https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Csütörtök, 2019. szeptember 19., 15.31
Ft. Kapor János sértve érzi magát

Kápolnaszentelő Majláthfalván

A majláthfalvi temetőben épülő ravatalozó kápolna felszentelésére április 27-én kerül sor, a védőszentje Árpád-házi Szent Erzsébet lesz – tudtuk meg ft. Kapor János plébánostól.

Aki ugyanakkor egy dolgot tisztázni óhajtott: ő nem ügyvédje a vingai polgármesternek, de kicsit sérti, ha úton-útfélen azt állítják róla, hogy nem lehet vele szót érteni. Az igazsághoz tartozik: ha a polgármester közbenjárására a majláthfalvi kápolna építésére nem kaptak volna 50 ezer lejnyi támogatást, a munkálatokhoz nem mertek volna hozzáfogni. Tavaly ugyanis a polgármester személyes közbenjárására, közvetlenül Bukarestből 900 ezer új lejt utaltak ki a Vinga községbeli felekezeteknek. Az összegből a majláthfalvi kápolna mellett a vingai, műemléknek nyilvánított katolikus templom felújítására is kiutaltak 500 ezer új lejt, amiért mindenképp elismerés jár Titus Ghiorgiof parlamenti képviselőnek és Stoicu Lucian polgármesternek.

Ami a majláthfalvi hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztató programját illeti, ahhoz tavaly, pályázati úton Németország legerősebb gyermeksegély-szervezetétől, a Kinder Missions Werktől az egyházmegye főpásztorának a hozzájárulásával 5000 eurót nyert. Ami ft. Kapor János plébánoson múlik, megteszi annak érdekében, hogy a 22 hátrányos helyzetű gyermek számára létfontosságú ingyenes uzsonnáztatás, ebédeltetés és felkészítő a jövő tanévben is működhessen.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'