MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 11.03

Karácsonyi előadás Óteleken

Az általános iskolások betlehemes játéka
Az általános iskolások betlehemes játéka

Az óteleki Kultúrotthonban december 26-án, karácsony másodnapján került sor a helybéli gyermekek évzáró ünnepi műsorára. „A polgári évnek az utolsó ünnepe a karácsony. Mi egy karácsonyi előadással zárjuk az évet, ahol a gyermekek, unokák adnak nekünk még egy kis lelki táplálékot, egy kis töltekezést” – mondta ft. Heinrich József esperes az előadás megnyitóján. Az egy órát tartó előadás során a szülőknek, nagyszülőknek alkalmuk nyílott lelkileg töltekezni és megtapsolni a gyermekek teljesítményét, akik lelkesen mutatták be karácsonyi témájú műsorukat.

A három részből álló előadás során elsőként az óteleki óvodások mutatták be kis énekes-táncos műsorukat. Következtek az óteleki általános iskola növendékei, akik betlehemi pásztorjátékokat adtak elő, gyermeki átéléssel.

A befejező részben az ifjúsági csoport lépett színpadra, amely Ótelekről elszármazott diákokból verbuválódott. A szülőfalujukba hazatért diákok egy színdarabot mutattak be, amely témáját napjaink mindennapi életéből merítették. Az ünnepi előadás végén az óvó néni, a tanító néni és a tanárok ajándékcsomagokkal jutalmazták megy a gyermekeket.

 

Molnár Géza fényképes tudósítása


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'