MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 16., 18.26

Karácsonyvárás az Erdőhegyi Általános Iskolában

A napközisek is bemutatták tudásukat
A napközisek is bemutatták tudásukat

A karácsony családi ünnep. Az Erdőhegyi Iskola nagy családja is sokat készült az idei ünnepségekre. Elkészítettük közös adventi koszorúnkat is. Minden tanuló és pedagógus színes papírra megrajzolta a tenyerét, majd kivágta azt. Ebből készült el iskolánk koszorúja, amin helyet kapott négy gyertya is. Az advent első vasárnapját követő hétfőn, majd az elkövetkező kettőn is összegyűltünk a koszorú körül, megfogadtuk, hogy adventhez méltóan fogunk viselkedni, majd feltűztük a lángocskákat a soron következő gyertyára.

Óvodásaink szerdán, december 20-án tartották ünnepségüket. Az óvodáscsoport délelőtt 10 órai kezdettel, aranyos Télapócskáknak öltözve ünnepelt, Pascu Erzsébet irányًítása alatt. Verseket mondtak, énekeltek és táncoltak, jelen lévő szüleik és hozzátartozóik nagy örömére. Délután 17 órai kezdettel került sor a napközisek ünnepségére, ahol nagy számban jelentek meg szülők és más hozzátartozók egyaránt. A kicsik hófehérben pompáztak, a kislányok angyalkának, a kisfiúk hóembernek öltöztek. Henț Annamária és Hotăran Zsuzsanna óvónők vezetésével lelkesen énekeltek, szavaltak, valamint ügyesen táncoltak. Mindkét ünnepség elején Sime Judit igazgató megköszönte a szülőknek az egész éves támogatást, valamint az óvónőknek a kitartó és alapos munkát.

Szerdán, december 20-án a Polgármesteri Hivatalban énekelt iskolánk kórusa, Sime Judit, Pusztai Matild és Pálfi András pedagógusok vezetésével. A Fáy Szeréna kórust Burdan Gheorghe polgármester és Tripa Ioan alpolgármester fogadta, ajándékcsomaggal jutalmazva éneküket. Iskolánk óvodásai és elemi osztályos tanulóit a Polgármesteri Hivatal és a Városi Tanács jóvoltából idén is édességcsomagban részesültek. Köszönjük a gyermekek nevében!

Az „Asociația din Inimă” helyi önkéntes szervezet, húsvéthoz hasonlóan, megajándékozta iskolánk rászoruló tanulóit. Tizenhét elemisnek hoztak ruhaneműből és élelmiszerből álló ajándékot, amelyet helyi önkéntesek adományoztak. 

Csütörtök délelőtt ellátogattak hozzánk a zerindi betlehemesek, Szilágyi Ildikó és Ozsvár Erzsébet pedagógusok vezetésével. A „Pásztorok” csoportja benevezett az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány Székely kapuk-Zöld kapuk pályázatára. A Szikra csoport, Pusztai Matild, valamint Sime Judit pedagógusok látták vendégül őket, de betlehemesüket megtekintették iskolánk tanárai és tanulói is. Sok sikert kívánunk mentorált csapatunknak!

Csütörtök délután 16 órai kezdettel az iskolások előadására is sor került. Meggyújtásra került az utolsó gyertya is az iskola adventi koszorúján, majd Biró Margit tanárnő átadta a SNAC-önkénteseknek a munkájukért járó okleveleket. A közös fotón együtt szerepeltek iskolánk önkéntesei, pedagógusok és tanulók egyaránt. Pálfi András tanár úr kosarasaink okleveleit adta át. Csapatunk megyei első lett, kiérdemelve a dicséretet.

Gál Éva Gabriella nevelési igazgató sorra bekonferálta műsorszámainkat, biztatva és lelkesítve fellépőinket. Az előadást a legkisebbek, az előkészítősök kezdték. A Szilasi Ildikó tanítónő segítségével elsajátított műsorszámban táncoltak, énekeltek és szavaltak is tanulóink. Az első és a harmadik osztály tanulói is sokat készültek az elmúlt hetekben, Apáti Adél és Gál Éva Gabriella tanítónők segítségével. Nagy odaadással szavaltak és énekeltek a közönségnek. A II. osztály Mikulás-tánca, Hevesi Laura tanítónő irányításával, nagy sikernek örvendett, tapsra ösztönözve a közönséget. Máté Erzsébet tanárnő osztályának, a hatodik osztálynak a műsorszámát tanította be. A diákok gyönyörűen énekeltek, lelkesen szavaltak, komoly, elgondolkodtató előadásban volt része a közönségnek. A negyedikesek karácsonyi táncát hiphop ritmusban tanította be Csáki Margit tanítónő. A pörgős táncot az V. osztályosok előadása, verses-zenés összeállítása követte, osztályfőnökük Pusztai Matild vezetésével.

Hagyományainknak megfelelően, a karácsonyi ünnepségen fellépnek az iskolánk azon tanulói, akik a dévai Szent Ferenc Alapítvány napközijének tagjai. Idén, Bálint Mária nevelőnő segítségével, egy vidám tánccal kedveskedtek a közönségnek, nagy sikert aratva.

A Szikra csoport, iskolánk betlehemesei és környezetvédői is felléptek. A csoport tagjai évről évre változnak, hiszen nyolcadikosaink rendre elhagyják iskolánkat és a csoportot, de a lelkesedés és a tenni akarás töretlen. Betlehemesüket, amellyel most is megnevettették a közönséget, Pusztai Matild és Sime Judit pedagógusok segítségével sajátították el. Utolsó műsorszámként, a Fáy Szeréna kórus lépett fel. Iskolánk V–VIII. osztályos tanulóit Pusztai Matild és Sime Judit tanárnők énekeltették meg, dalaikba bekapcsolódott a közönség is.

Az év utolsó tanítási napján, pénteken, december 22-én sor került az idei második SNAC-tevékenységre is, Biró Margit tanárnő vezetésével. Az önkéntes lányok süteményversenybe nevezhettek be. A zsűri elnöke, Sime Sorin tanár úr több szempontból értékelte a pályaműveket, majd díjazta az édességeket. Az önkéntesek ezután, Biró Margit, Pusztai Matild és Sime Judit pedagógusok kíséretében, a helyi gyermekotthonba látogattak, édességet és játékokat vittek magukkal.

A tevékenységekről készült összefoglalókat megtekinthetik a YouTube-on, Sime Sorin tanár úr szerkesztésében.

Tevékeny hetek állnak a hátunk mögött, sok volt a munka, de sok öröm is ért minket!

Köszönjük az egész éves támogatást!

  

Sime Judit


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'