JelenHaz
Kedd, 2019. december 10., 14.46

Kaszoján járt a FotoClubPro Arad

A túrázás közben végig kattogtak a gépek
A túrázás közben végig kattogtak a gépek

A FotoClubPro Aradot is meghívták a hétvégén tartott kaszojai látogatásra, ahol bemutatták a részvevőknek a nemrég átadott, Zöld Ház nevű Környezetvédelmi Információs és Nevelési Központot. Az Arad Megyei Kulturális Központ igazgatója, Doru Sinaci meghívására a klub tagjai tematikus foglalkozásokon vettek részt három napon keresztül, valamint a szakmai műhelyekkel párhuzamosan lehetőségük nyílt túrázni egy kicsit a táborhely körül.

„Vezethettünk foglalkozásokat a táborhelyen, és megismerhettük a környéket is. Fotózhattunk ott is, ahol általában a képzőművészeti tábor szobrászai alkotnak, egy rendkívül szép helyen, melyet idén nyárom átrendeznek. El kell mondanom, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel temesvári és kolozsvári szakemberek is, névszerint dr. Stelian Acea, a Temesvári Művészeti és Design Egyetem Foto-videó tanszékének vezetője, valamint dr. Claudiu Toma, szintén a temesvári egyetemről, akik az elsőéves mesterszakos hallgatókat kísérték el. A kolozsvári egyetemről dr. Eugen Moritz jött el hozzánk” – nyilatkozta Nelu Scripciuc, a FotoClubPro Arad elnöke.

A klub kaszojai kirándulása a világosi vár meglátogatásával ért véget vasárnap, melyet a kolozsvári és temesvári vendégek örömmel fogadtak. A közeljövőben a legjobban sikerült fényképekből a klub válogatást készít és a kulturális központnak adományozza, hogy felhasználhassák azokat a megye népszerűsítéséhez.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'