JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 18., 15.55
A Sanitas még mindig kételkedik

Kategorizálták az egészségügyiek fizetését

A kórházi alkalmazottak még mindig nem kaptak hivatalos iratot a fizetésekről
A kórházi alkalmazottak még mindig nem kaptak hivatalos iratot a fizetésekről
Arad – Tegnap egész napos tárgyalások folytak az egészségügyiek érdekeit védő Sanitas szakszervezet tagjai között, főként miután az egészségügyi miniszter a tegnapi kormányülésen hivatalosan is bejelentette, hogy az egészségügyben dolgozók fizetését két szakaszban emelik. Először 6%-kal áprilisban, majd 5%-kal októberben. „Addig nem nyugszunk meg, amíg a Hivatalos Közlönyben nem látjuk az új rendelkezéseket. Nehogy az történjen, ami már előfordult, hogy egyet mondanak, és más jelenik meg papíron. Szeretnénk látni a fizetésbeosztásokat, remélhetően ezen a héten többet tudok mondani” – nyilatkozta a Nyugati Jelennek Delia Bonca, a Sanitas aradi vezetője.

Sergiu Nicolăescu egészségügyi miniszter tegnap közölte: a TESA személyzetnek idén 10, a magas fokú végzettségűeknek 15%-kal emelik a fizetését. A stabilitás biztosításáért jutalékot is kiutalnak, ennek értékét a minimál fizetéstől, szakosodástól függően számítják ki.

A ledolgozott évekhez mérten a stabilitási jutalék főorvosnál 1300-1500, szakorvosnál 1200-1430, VI–VII. éves rezidensnél 1407, első éves rezidensnél 970, egyetemi végzettségű főasszisztensnél 750-800, líceum utáni képesítéssel rendelkező főasszisztensnél 630-700 lej lesz.

A középszintű képzettségű személyzet a szaktárca ígérete szerint január elsejétől megkapja a 11%-os ún. megelőzési pótlékot (spor de prevenţie).

Az idei év májusa és szeptembere között az egészségügyben dolgozók még kaphatnak egy fizetésemelést az egyéni teljesítményeik alapján.

A Sanitas helyi vezetője a beharangozott sztrájkról csak annyit mondott: ők is várják a központi utasításokat, és hogy kezükbe kerüljön végre a kormány dokumentuma a fizetésemelésekről.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'