MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 14.24

Kékbe öltözött az Opera

A Diabétesz Világnap alkalmából, kedden este kék megvilágítást kapott az temesvári Opera  Fotó: Temesvári Lions Club
A Diabétesz Világnap alkalmából, kedden este kék megvilágítást kapott az temesvári Opera Fotó: Temesvári Lions Club

A Diabétesz Világnap alkalmából november 14-én este kék megvilágítást kapott a temesvári Opera homlokzata. A figyelemfelkeltő akció a „Vonja ellenőrzés alá a cukorbetegségét” című kampány része, amelynek keretében november 16–18. között ingyenes vércukorszint-teszteket és diabéteszt megelőző szűrést, orvosi konferenciákat szerveznek Temesváron.

A temesvári orvosok a diabétesz megelőző kampánnyal a cukorbetegség krónikus, életminőséget rontó és költséges voltára hívják fel a közvélemény figyelmét. Az alattomos cukorbetegség egyre gyorsabban terjed világszerte, valamennyi korosztály körében. A „Vonja ellenőrzés alá a cukorbetegségét” kampány keretében ingyenes diabéteszszűrést végeznek az orvosok Temesváron az alábbi program szerint:

November 16., csütörtök 9–16 óra: ingyenes vércukorszint mérés, diabéteszes neuropátia és diabéteszes láb szűrés. Helyszín: az Opera előtti tér.

November 17., péntek 9–16 óra: ingyenes vércukorszint mérés, diabéteszes neuropátia és diabéteszes láb szűrés. Helyszín: az Opera előtti tér.

13 órakor kezdődik Orvostudományi Egyetem dísztermében a Diabétesz és kommunikáció tudományos konferencia.

November 18., szombat 9–18 óra: Diabétesz, anyagcsere szindróma és a táplálkozáshoz kötődő betegségek tudományos konferencia a Continental Szállóban.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'