JelenHaz
Vasárnap, 2019. július 21., 05.36

Kelemen Hunor az összefogás elnöke

Kelemen Hunor az összefogás elnöke
Kelemen Hunor az összefogás elnöke

Az RMDSZ Hunyad Megyei Szervezete Kelemen Hunort támogatja, hogy a februári tisztújító kongresszuson ismét elnyerje a Szövetség elnöki tisztségét – jelentette be Winkler Gyula EP-képviselő, az RMDSZ Hunyad megyei elnöke pénteki dévai sajtótájékoztatóján.

 

„Kelemen Hunor az összefogás és a szolidaritás elnöke. Az elmúlt években bebizonyította, hogy számára a legkisebb szórványközösség is ugyanolyan fontos, mint a legnépesebb, legerősebb magyar közösségek Székelyföldön és Erdély-szerte” – emelte ki Winkler Gyula. „A közös munkát együtt akarjuk folytatni, hiszen megbizonyosodtunk, hogy Kelemen Hunor érti és érzi a szórvány jellegzetességeit, tudja, hogy magyar jövőt Erdélyben csak úgy lehet biztosítani, ha a szórványközösségekre odafigyel az RMDSZ, biztosítja a fennmaradásunkhoz szükséges támogatást, hiszen a szórványközösségek az erdélyi magyarság védőbástyái” – magyarázta a Hunyad megyei elnök, aki beszámolt arról is, hogy az RMDSZ Hunyad megyei szervezetének elnöksége január 3-án egyöntetűen fogadta el az erre vonatkozó határozatot. 

„Kelemen Hunor az elmúlt években támogatta a Hunyad megyei magyar szórványközösség terveit, velünk volt a nehéz pillanatokban, de ünnepeinken is. Az elkövetkezőkben is a közös munkát támogatjuk” – hangsúlyozta Széll Lőrincz, a Megyei Képviselők Tanácsának elnöke. 

Az RMDSZ Hunyad megyei szervezete támogatja Kelemen Hunor szövetségi elnök jelöltségét egy újabb RMDSZ elnöki mandátumra a Szövetség XIV. tisztújító kongresszusán, áll a január 3-án elfogadott határozatban. (rmdsz.ro)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'