MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.10

Kerékpárosok néma menetelése

Kerékpárosok néma menetelése
Kerékpárosok néma menetelése

A közúti balesetekben meghalt kerékpárosokért szállnak nyeregbe május 16-án este a temesvári kerékpárosok, hogy néma meneteléssel hívják fel a közlekedés többi szereplőjének a figyelmét a kerékpárosok veszélyeztetett voltára. Hasonló akciókra kerül sor szerdán a világ 288 városában, az Egyesült Államoktól Indiáig és Tajvanig, Brazíliától Tanzániáig.

Romániában Bukarest, Kolozsvár, Dézs, Konstanca, Jászvásár, Ploiesti, Galac, Suceava és Alexandria kerékpáros közösségei csatlakoztak a kerékpárosok világméretű szolidarítását kifejező kezdeményezéshez. A néma meneteléssel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy országunkban sem a törvénykezés, sem a közúti infrastruktúra nem kedvez a kerékpárosoknak, akik nap mint nap életüket kockáztatják a közutakon. A kerékpárosoknak törvényes joguk van a közutakon való közlekedésre, akárcsak az autósoknak, de védtelenek az utóbbiak szabálysértései és agressziói ellen.

A néma menetelés résztvevői szerdán 18.30 órakor találkoznak a Zöld a Kerékpárosoknak székház előtt (Timco csarnok), ahonnan 19 órakor egy 8 kilométeres csoportos kerekezésre indulnak Temesvár sugárútjain. A szervezők arra kérik a kerékpárosokat, hogy viseljenek fehér öltözéket. A menetelés résztvevői egy-egy hivatalos pólót is kapnak a szervezőktől. A kerékpáros vonulásban csak 14 éven felüliek vehetnek részt, bukósisak viselése kötelező.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'