JelenHaz
Kedd, 2019. november 19., 22.34
Cirkusz a Lugos–Déva autópálya kapcsán

Késik az elkészült negyvenhárom kilométer átadása

A 43 kilométeres szakasz elkészült, mégsem lehet közlekedni rajta (asoc. Pro Infrastructură fotó)
A 43 kilométeres szakasz elkészült, mégsem lehet közlekedni rajta (asoc. Pro Infrastructură fotó)

Elkészült a Lugos–Déva autópálya 3-as és 4-es szakasza, összesen 43 kilométer, a sztrádát mégsem helyezik üzembe.

Răzvan Cuc szállítási miniszter és a CNAIR (országos út- és autópályaépítő vállalat) képviselői hétfő este terepszemlét tartottak a két szakaszon, azok hivatalos átvétele céljából. A 3-as (Marosillye–Bánság határa, 21 km) szakaszon spanyolországi konszern dolgozott, a 4-es szakaszon (Déva–Marosillye, 22 km) pedig romániai cég. Utóbbival minden rendben van, a hatóságok át is vették az építőtől, a 3-as szakaszon azonban elmaradt a hivatalos átadás, mivel állítólag vannak még apró problémák, s az építő nem hajlandó kibővíteni a garanciaidőt.

Akárcsak korábbi helyszíni terepszemléi alkalmával Cuc ezúttal is másra hárította a felelősséget, konkrétan az építőre, amely nem hajlandó 4 évről 10 évre kiterjeszteni a garancia idejét. A miniszter szerint a spanyol konszern korábban is meglehetősen trehány munkát végzett, eddig 73 millió lejre büntették meg emiatt. Ezért követeli a garancia jelentős kiterjesztését, noha nem az egész 21 kilométeres szakaszra, csupán azokra a részekre, ahol problémák merülnek fel. A spanyol építő azonban nem hajlandó erre, a CNAIR-val kötött szerződésben 4 éves garanciát vállalt, zsarolásnak tartja a hatóságok hirtelen megfogalmazott követelményét. A tárcavezető szerint amennyiben a spanyolok nem hajlandók elfogadni a legújabb feltételeket, akkor felbontják a szerződést és más céggel kötnek szerződést az utolsó simítások elvégezésére.

A forgalom tehát nem indulhat meg egyelőre, még a teljesen rendbe lévő 4-es szakaszon sem, mivel annak nincs összeköttetése az országúttal. Marosillyén, a 3-as és 4-es autópálya-szakaszok találkozásánál elkészült ugyan az összeköttetés is, csakhogy az a problémás 3-as szakaszhoz tartozik.

A Pro Infrastructură elnevezésű civilszervezet – amely az építkezés 2013-as elindítása óta folyamatosan felügyeli az építkezést – egyértelműen a szállítási minisztériumot és a CNAIR-t teszi felelőssé. Szerintük a két készen lévő sztrádaszakaszt fel kellene avatni, a forgalom sokkal biztonságosabban zajlana, mint jelenleg a 7-es országúton. A 3-as szakaszon még esedékes apró simításokat pedig el lehet végezni a gépkocsiforgalom beindítása után is. Szerintük ugyanolyan helyzet áll fenn, mint a Torda–Nagyenyed autópályánál, amely már 2017-ben elkészült, ámde hasonló apróságok miatt csak nyolc hónappal később, 2018-ban nyitották meg.

Amennyiben forgalomba helyezik a 3-as és 4-es szakaszokat – ami 2017 végéig már meg kellett volna történjen, Cuc 2017 szeptemberi nyilatkozata szerint – akkor Nagylaktól Nagyszebenig autópályán lehetne közlekedni, kivéve a Marzsina és az Erdély/Bánság határ közötti mintegy 14 kilométeres szakaszt. A többnyire Temes megye területén fekvő 2-es szakasz (Marzsina–megyehatár) fölöttébb kényes ügy, mivel környezetvédők nyomására ott a vadak átkelését biztosító fölüljárót kell építeni, ráadásul az Erdélyt és Bánságot elválasztó dombokban alagutakat építenek. Marius Neaga CNAIR-igazgató szerint legkésőbb 2021 végére ez is elkészül, noha a tervezésről és kivitelezésről szóló tender-folyamatot csak június végén indították be.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'