JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 22.37
Az influenza első halálos áldozata a megyében

Későn fordult orvoshoz

(Fotó: http://glasul-hd.ro)
(Fotó: http://glasul-hd.ro)

Az Arad Megyei Sürgősségi Kórházban egy 63 éves páciens életét vesztette a B-típusú influenza szövődményei következtében február 11-én – olvasható az egészségügyi intézmény közleményében.

Az orvosok szerint az asszony túl későn jelentkezett a kórházban, amikor már súlyos légzési problémákkal küzdött, előzetesen otthon antibiotikummal kezelte magát. A beteget február harmadikán utalták be a kórházba B típusú influenzával, amit a szükséges laborvizsgálatok alátámasztottak, de a páciensnek egyéb, korábbi eredetű egészségügyi problémái is voltak. Az időközben bekövetkezett szövődmények miatt az elmúlt hétvégén megállt a beteg szíve, az orvosok nem tudták újraéleszteni – mondta el dr. Daniela Cîrnațu, az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) szóvivője, majd hozzátette, hogy most már hat, a bukaresti Cantacuzino Intézet által visszaigazolt influenzás esetet regisztráltak Arad megyében, ebből öt B-típusú, egyikük az A-típusú influenzával fertőzött. A szóvivő elmondta, hogy ezeken kívül két másik fertőzés visszaigazolását várják a napokban Bukarestből.

Az influenza terjedésének megfékezésére marad a karantén az Arad Megyei Sürgősségi Kórházban, ahol február 8-tól teljes látogatási tilalmat rendeltek el a szülészet/újszülöttosztályon, nőgyógyászaton, valamint az I-es és II-es gyermekosztályokon egyelőre meghatározatlan ideig.

A többi osztályon a beteglátogatási időt egy órára csökkentették, hétfőtől vasárnapig 16–17 óra között egy beteghez maximum két látogató mehet, csupán 15 percre. Ezenkívül az osztályokra való belépés előtt kötelező a kézmosás, valamint az egyszer használatos egészségügyi szájmaszk, a köpeny és a cipővédő viselete.

A kórház vezetősége kéri a lakosságot, hogy minden előírást tartsanak be a maguk és környezetük egészsége érdekében!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'