JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 21.36

Készülnek a februári segélycsomagok

Resicabánya – Mivel már régecskén adtunk hírt a római katolikus Páli Szent Vince Egyesületnek a tevékenységéről megkérdeztük annak egyik kulcsemberét, Reisinger Ágnest, hogy mi hír az egyesület háza táján, pontosan a Frédéric Osanam nevét viselő székházban.

Megtudtuk, hogy havi rendszerességgel osztanak ki, illetve hordják ki házhoz az élelmiszer csomagokat mindazoknak a kisnyugdíjasoknak, akik a nyilvántartásukban szerepelnek.

A havi támogatások mellett, mikor is a csomagokban alapélelmiszerek találhatók (liszt, rizs, cukor, olaj), karácsonyra és húsvétra egy-egy nagyobb csomagot készítenek a rászorultak számára.

Jelenleg a februári segélycsomagok elkészítésével foglalkoznak, amelyeket már várnak a szegények, illetve sokgyermekes családok, hiszen január végét jelzi a naptár.

Kérdésünkre azt is elmondta Reisinger Ágnes asszony, hogy a hazai CARITAS mellett ausztriai, dél-tiroli és németországi forrásokból pénzel a resicabányai Vincések szervezete.

A Vincések jelenleg ötvenkilenc családban 239 rászorultat támogatnak, akiknek csak körülbelül egyharmada katolikus, míg a többi az ortodoxok mellett más felekezetűekből tevődik össze.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'