Hétfõ, 2019. február 18., 04.40

Két aradi előadás az Országos Színházi Fesztiválon

Lovas Zoltán színművész a Vita című előadás egyik jelenetében
Lovas Zoltán színművész a Vita című előadás egyik jelenetében

Hazai rendezések, meghívott külföldi produkciók, de táncelőadások is bekerültek a 28. Országos Színházi Fesztivál (Festivalul Naţional de Teatru – FNT) programjába. Hat erdélyi magyar színház előadása látható majd Bukarestben, illetve két, magyar alkotó közreműködésével született produkció is szerepel a válogatásban.

Az Aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház a Vita és a Don Juan megjött a háborúból című darabokkal képviseli városunkat Románia legrangosabb színházi eseményén.

A beválogatott előadások listáját Marina Constantinescu kritikus, a fesztivál művészeti igazgatója és válogatója jelentette be. A hivatalos válogatásba összesen 36 előadás került be, ennek magyar vonatkozásai is vannak: a kolozsvári, a marosvásárhelyi, a sepsiszentgyörgyi, a temesvári, és a székelyudvarhelyi színházak egy-egy előadása, illetve látható majd Székely Csaba 10 című darabja a Szebeni Radu Stanca Színháztól, Radu-Alexandru Nica rendezésében, és a Balázs Zoltán (a budapesti Maladype Színház művészeti vezetője) által az Odeon Színházban (Bukarest) rendezett Gardénia című előadás – olvasható a fesztivál honlapján.

„Az a tény, hogy előadásainkból kettőt is beválogattak a programba, nagy örömmel tölt el bennünket, újabb lehetőséget kaptunk megmutatni, hogy itt, Aradon minőségi színházat csinálunk, olyan előadáskat hozunk létre, melyeket érdemes megnézni” – nyiltkozta Bogdan Costea színművész, a Ioan Slavici Klasszikus Színház igazgatója.

Az október 19–29. között zajló 28. Országos Színházi Fesztivált az UNITER, az ARCUB és a bukaresti I. L. Caragiale Színház szervezi.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'