50%-os árzuhanás
Csütörtök, 2019. július 18., 02.11
Hattyúdalként lejtologatás

Két magyar érdekű beruházástól is elveszik a pénzt

Az újaradi Szentháromság-szobor
Az újaradi Szentháromság-szobor

A városi önkormányzat pénteken, vélhetően utolsó, olyan ülésén, amelyen fontos pénzügyi döntések születnek, dönteni fog több millió lej elköltésének módosításáról.

Az aradi magyarságot két „mozgás” is érdekli, hisz egyelőre elveszik a Megbékélés Parkja melletti épületek megvásárlására szánt 550 ezer lejt, valamint az újaradi Szentháromság-szobor felújítására és a szemközti parkba való költöztetésére eredetileg kiutalt 200 ezer lejt. A Szabadság-szobor melletti ingatlanok megvásárlása azért fontos, mert ezeket a város, a rendezési terv alapján le fogja bontani, hogy a Megbékélés Parkot kiterjessze a Víztoronyig, egységes tér alakuljon ki. az újaradi Szentháromság-szobor pedig málladozik, omladozik, az erre szánt 200 ezer lej pedig nem olyan nagy tétel a város költségvetésében. Mindezek mellett elveszik, többek között a 10-es iskolától is az új épületszárnyra szánt 500 ezer lejt, az A. Vlaicu Általános Iskola (közismertebben a 21-es) hőszigetelésére szánt 536 ezer lejt, a kisszentmiklósi és ICRTI sportpályák fejlesztésére előkészített összegeket, az idősek otthonának csatornázására kiutalt 384 ezer lejt.

A levágott összegeket az önkormányzat most a strandba nyomja, a felújítási költségeket most 4,17 millió lejjel fejelik meg, ellenkező esetben minden befejezetlenül maradna.

Remélhetőleg az újonnan felálló városi tanács, az első költségvetés-kiegészítés alkalmával visszaszerzi a Megbékélés Park körüli házak megvásárlására, vagy Szentháromság-szobor felújítására szánt pénzeket.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'