MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 13.24
Elemisták évzáró ünnepsége

Két negyedik osztály ballagott

Két negyedik osztály ballagott
Két negyedik osztály ballagott

A kiszámíthatatlan időjárás kicsit átrendezte a Csiky Gergely Főgimnázium elemi osztályosainak évzáró ünnepségét: az esős idő miatt a kis udvarra tervezett ceremóniát a díszteremben tartották június 13-án reggel 9 órától.

„Hivatásunk legszebb célja, hogy a ránk bízott diákokat úgy formáljuk, hogy kiegyensúlyozott, magabiztos, és jól képzett, boldog felnőttekké vállaljanak.  Ebben a tanítók munkájának meghatározó szerepe van, hisz egy tanító nem csak tanítja, de neveli is a gyermeket, és megadja neki azt a fontos alapot, amivel bátran indulhatnak az V. osztály felé” – hangzott el Tóthpál Renáta aligazgató szájából, aki diákokhoz, pedagógusokhoz, szülőkhöz egyaránt intézte szavait.

Az elemi osztályosok évzáróján, mely egyben a negyedikesek ballagási ünnepsége is volt, jelen volt még Kranovszky Nagy Andrea, az Alma Mater Alapítvány elnöke, Péter Andrea, a Pro Schola Alapítvány alelnöke, nt. Vékony Zsolt lelkipásztor, valamint szülők, nagyszülők, diáktársak stb.

„Elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor elbúcsúzhattok a kis udvartól, a harmadikos diáktársaktól, és végre a nagy udvaron tölthetitek a szüneteket, illetve egy emelettel feljebb költöztök. Ez egy komoly lépés a felnőtté válás útján, ezután több szabadságotok, de több felelősségetek is lesz. Sok mindent meg kell szoknotok, ami nem lesz könnyű, de eddig még mindenkinek sikerült, nektek is sikerülni fog” – bíztatta a negyedikeseket az aligazgatónő, majd megköszönte a tanítónők – Bálint Erika (IV. A) és Almási Valéria (IV. B) – áldozatos munkáját, a szülőknek a támogatást és a bizalmat.

Az ünnepélyes rendezvény színvonalához hozzájárultak dalokkal a Kispacsirták, a második osztályosok, a negyedikesek gitárosai, egy-egy verssel Tapasztó Gujdár Péter (III. osztály), Zámbori Zsófia (IV. A), Somodi Adrienn (IV. B) és Gali Anita Andrea (III. osztály).

A tanítók év végi osztályértékelője előtt még átadták Budacsek Tímea negyedikes tanulónak a Böszörményi-díjat. Tímea kitűnő eredményeket ért el a magyar nyelv ápolásában, számos irodalmi és nyelvtani versenyen lett díjazott határainkon belül és kívül egyaránt.

A tanulmányi eredmények és egyéb tantárgyversenyeken elért eredmények díjazására mindenkinek a saját osztályában került sor, a közös ünnepség közös imával, majd a Magyar Himnusz éneklésével zárult.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'