Vasárnap, 2018. december 16., 09.52

Két település villanyáram nélkül maradt

Eva-Georgeta Andreaș prefektus elnökletével ülésezett az operatív bizottság
Eva-Georgeta Andreaș prefektus elnökletével ülésezett az operatív bizottság

A rendkívüli időjárási helyzetre való tekintettel, Eva-Georgeta

Andreaș prefektus szerdán délelőtt összehívta az operatív bizottságot, amelynek tagja a rendkívüli helyzetekben operatív feladatokat ellátó valamennyi intézmény képviselője.

Az előrejelzések szerint az éjszakai hőmérsékletek -16–17 C-fokra is lecsökkenhetnek és újabb havazások várahatóak. A pénteki felmelegedés vegyes csapadékot és ónos esőt hozhat. Az ENEL képviselője szerint Temes megyében két Facsád környéki település villanyáram nélkül maradt (Felsőkastély és Nemcse). A földgázellátással egyelőre nincsenek gondok. A Colterm távhő szolgáltató és az Aquatim vízgazdálkodási vállalat képviselője szerint a fűtés- és az ivóvíz-szolgáltatás területén nincs fennakadás. A közlekedés havas útviszonyok mellett zajlik a megye egész területén, nincsenek lezárt utak. A hóeltakarítás a prefektus szerint nem megfelelő, a hókotrók kint vannak az utakon, de nem sok látszatja van annak, amit csinálnak.

Felmerült a tanítási tevékenység felfüggesztésének az ötlete. Halász Ferenc helyettes főtanfelügyelő szerint az iskolák részéről nem érkeztek ilyen irányú kérések, késéseket csak az ingázó tanárok esetében jelentettek a Tanfelügyelőségnek. Végül úgy döntöttek, hogy a tanítás folytatódik és csak azokon a településeken zárják be az iskolákat, ahol ezt a konkrét helyzet indokolja. 

A mentőszolgálat jelentése szerint négy hajléktalan személyt vizsgáltak meg és szállítottak hajléktalan szállásra ezekben a napokban. A mentőautók a rossz útviszonyok miatt nagyobb válaszidővel reagálnak a hívásokra. Éjszakánként továbbra is járőröznek a mentősök, a rendőrök és a helyi rendőrök, akiknek feladata a hajléktalanok ellátása és meleg helyre szállítása. Aki nehéz helyzetben levő személyeket lát a utcán, az hívja a 112-es sürgősségi számot.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'