Hétfõ, 2019. február 18., 04.17

Kezdődik a Szörényordasi Dzsesszfesztivál!

Július 12-én, csütörtökön rajtol a 22. Szörényordasi Dzsesszfesztivál, amelyre egész Európából idezarándokolnak a dzsesszrajongók. A természet és a dzsessz egyedülálló találkozása valósul meg évről évre Szörényordason. A koncertekre három helyszínen kerül sor: Farkasrét (Poiana Lupului), Ferencfalva (Văliug) katolikus temploma és a La Răscruce fogadó (Szörényordas).

Csütörtökön 19 órától a farkasréti színpadon a La Classe operaia va in Paradiso nemzetközi supergroup, a lengyel Pink Freud, a Youn Sun Nah & Ulf Wakenius duó (koreai, svéd) és a német Sebastian Studnitzky QUARTET koncertezik.

Pénteken 19 órától a Farkasréten lép fel az Elena Mindru Finnection feat. Adam Baldych Music csoport, az olasz Kekko Fornarelli Trio, a német–francia  BANDES ORIGINALES és az izraeli Avishai Cohen’s Big Vicious.

Szombat este a Farkasréten Puba Jazz Connection (Románia), BROTHERS – Adam Baldych Music & Helge Lien Trio w. TORE BRUNBORG (Lengyelország, Norvégia), Roberto Fonseca Trio (Kuba) és a nemzetközi
Sly & Robbie meet Nils Petter Molvaer feat. Eivind Aarset & Vladislav Delay lép színpadra jamaikai, norvég és finn zenészekkel.

A fesztivál zárónapján a nagyszínpadon a svéd–norvég RYMDEN (Bugge Wesseltoft, Magnus Öström, Dan Berglund), az olasz Stefano Battaglia Trio, az indiai Ekalavya (Abhijith P S Nair, Mohini dey, Sandeep Mohan, Joe Johnson, Arun Roop) és az amerikai Stanley Clarke Band lépnek fel.

A La Răscruce fogadóban pénteken, szombaton és vasárnap du. 2 órától hazai dzsessz zenekarok és énekesek koncerteznek, akárcsak szombaton és vasárnap Ferencfalván a katolikus templomban.

A fesztiválbérlet 4 napra 300 lejbe, 3 napra 240 lejbe kerül. A napijegy ára 85 lej. További részletek a fesztiválról a www.garana-jazz.ro internetes oldalon olvashatók.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'