JelenHaz
Péntek, 2019. december 13., 11.59

Kidőlt fák, szénné égett autó

Kidőlt fák, szénné égett autó
Kidőlt fák, szénné égett autó

Komoly károkat okozott a megyében a tegnap délutáni, jégesős vihar, melynek nyomait még ma is látni lehetett. A megyei sürgősségi felügyelőség embereit szombat délután, este és vasárnapra virradó hajnalon is hívták különféle helyekre, több megyei úton akadozott vagy teljesen megbénult a forgalom.

Közlekedési problémákat észleltek a 7-es és a 79-es főúton, ahol vastag fákat csavart ki a szél. A fák és gallyak az utakra estek, így akadályozták a közlekedést. A nagyváradi úton kilométeres sorokban várakoztak, amíg az útkarbantartó igazgatóság és a polgárvédelmiek le nem takarították az utakat.

Útra esett fákat találtak Soborsin, AndreiŞaguna környékén is.

Más helyeken magasfeszültségű oszlopok dőltek ki, áram nélkül hagyva, például Borosjenőt, Szentannát, Nagylakot. Aradon a Vlaicu negyedben sem volt áram.

A sürgősségi felügyelőség szóvivője, Sorina Ambruş a Nyugati Jelennek elmondta: szombat este a megyében közel száz településben nem volt áram, ma reggelre azonban nagyjából sikerült kijavítani a hibákat.

Egy autókereskedő cégnél a tetőszerkezetét lefújta a szél. A baleset a régi autópiaccal szembeni Skoda márkakereskedésnél történt, a tetődarabok a kint parkoló, eladásra szánt autókra esett. Néhány gépjárműnek betört a szélvédője, másnak az ajtói, ablakai rongálódtak meg

Ma hajnali 5 óra körül egy kigyulladt személygépkocsihoz hívták a tűzoltókat, akik először azt hitték: a sofőr bent égett az autóban. Az egyelőre tisztázatlan körülmények között történt baleset a zimándi úton, a fakerti leágazás előtt történt. A tűzoltók egy szénné égett, felborult autóhoz igyekeztek, áldozatot azonban nem találtak benne. A sofőr Ford autójával nekiment egy fának, majd felborult. Hogy később mi történt, azt ma még vizsgálja a rendőrség, az autónak még rendszámtáblája sem volt, nem kizárt, hogy a sofőr törvénytelenül közlekedett, hamis számokkal.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'