Szerda, 2018. május 23., 00.34

Kihallgatta a fővárosi DNA Robut és Ciuhandut

Kihallgatta a fővárosi DNA Robut és Ciuhandut
Kihallgatta a fővárosi DNA Robut és Ciuhandut

Gyanúsítottként hallgatták ki péntek délelőtt a DNA fővárosi székházában Nicolae Robu jelenlegi és Gheorghe Ciuhandu volt temesvári polgármestert. A Korrupcióellenes Igazgatóság szerint Temesváron közel 1000 államosított lakást adtak el törvénytelenül a 112-es törvény alapján, a keletkezett kár kb. 40 millió euró.

A kihallgatás után Nicolae Robu azt nyilatkozta: a lakások értékesítése elődje idején történt, két jelentéktelen lakás kivételével, amelyeket a bérlők vásároltak meg (a városháza jogászai szerint törvényesen). „Engem azért idéztek be, mert az én aláírásom szerepel egy 1 szobás és egy 2 szobás lakás adásvételi szerződésén” – nyilatkozta Nicolae Robu. „Annak idején ellenőriztettem a szerződések törvényes voltát, és a jogászok szerint rendben voltak. Nem vonhatnak felelősségre minden irattal kapcsolatban, amelyeket nem én állítottam ki, de tisztségem miatt kötelességem volt aláírni.”

Hivatali visszaéléssel gyanúsítják Gheorghe Ciuhandu volt temesvári polgármestert, akinek idejében történt a legtöbb államosított lakás eladása, illetve visszaszolgáltatása. Az ő esetében 60 törvénytelen lakás értékesítéséről van szó. A volt polgármester is azzal védekezik, hogy csak aláírta a jogászok által jóváhagyott szerződéseket. A DNA-ra beidézték Traian Stoia volt temesvári alpolgármestert is (Nicolae Robu első mandátuma idejéből), akit szintén hivatali visszaéléssel vádolnak.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas