MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 02.49

Kilakoltatás ellen tiltakoznak

Kilakoltatás ellen tiltakoznak
Kilakoltatás ellen tiltakoznak

A nyugdíjasok a Nyugdíjasok Nemzetközi Föderációjának segítségét kérték abban, hogy lépjen közbe a kormánynál az öregeknek az államosított ingatlanokból való kilakoltatásának leállítása érdekében, amíg a helyi tanácsok nem tudnak más lakást biztosítani az idős személyeknek.

„2006-tól kezdődően eljárásokat indítottunk, hogy megállítsák a nyugdíjas családok kilakoltatását az államosított ingatlanokból, de ezeket nem vették figyelembe. Tavaly októberben ismét petíciót nyújtottunk be, de azt a választ kaptuk, hogy problémáinkat a 2007/74-es sürgősségi kormányrendelettel oldják majd meg, amely azonban semmit nem old meg” – jelentette ki Preda Nedelcu, a Romániai Nyugdíjasok Országos Föderációjának alelnök kedden tartott sajtótájékoztatóján.

Nedelcu elmondta, februárban Romániába érkezik a Nyugdíjasok Nemzetközi Föderációjának egy küldöttsége, amely találkozni fog a kormány képviselőivel. A küldöttség kérni fogja a kormányt, hogy sürgősen állítsa le az öregek kilakoltatását addig, amíg a hatóságok nem tudnak a kilakoltatottaknak más lakást biztosítani, hogy ezek ne végezzék az utcán.

Nedelcu szerint tavaly ősszel csupán a fővárosban 2800 olyan nyugdíjas család volt, akiket vagy nemrég lakoltattak ki az államosított ingatlanokból, vagy a kilakoltatásra vártak.

A szakszervezeti alelnök szerint a szociáldemokraták (PSD) benyújtottak a szenátushoz egy törvénytervezetet a kilakoltatások leállítására, illetve arra, hogy három éven belül építsenek lakásokat ezen személyek számára. A törvénytervezetet a szenátus elfogadta, és vita alá fog kerülni a képviselőházban.

(Mediafax)


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'