JelenHaz
Hétfõ, 2019. május 20., 12.11

Kinek vétett? Mit vétett?

Kinek vétett? Mit vétett?
Kinek vétett? Mit vétett?

Egyáltalán, hogy létezik, hogy közel egy hónapja állnak a tükrök az utcákon, nyílt tereken, és nem történt bajuk? Hogy létezik, hogy ilyen sokáig elkerülte a város vandál keze, lába? Nem lett a sötét éjszakák, a rohanó hétköznapok áldozata?

Az idei Aradi Napok rajtjával egy időben nagy méretű tükrök jelentek meg a város különböző pontjain. Az ötletgazda egy civilszervezet, mely a kulturális központtal együttműködve 50 tükröt (Autoportret kampány) helyezett el azzal a céllal, hogy ráirányítsa a járókelők figyelmét Arad értékeire, ugyanakkor megerősítse bennük a városhoz való kötődésüket.

Mellékelt tükör – aki nem ismerte fel a helyszínt – a strandra vezető új híd feljárójánál várta a fotózkodni vágyókat. De valószínűleg nem volt jó helyen, jó időben, ugyanis az elmúlt hétvégén összeverték, széttörték. Eddig tart a történet. Ezután jönnek a kérdések. Kinek vétett? Mit vétett? Ugyanezt feltehetnénk a széttört padokat, megrongált hintákat, csúszdákat, az oszlopokról letört szemetes kukákat látva, de a felsorolandó, vandál kezeknek kitett és általuk bántott köztéri dolgok listája végtelen.

Vajon, belenézett az illető, mielőtt indulatát levezette?


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'