Kedd, 2019. február 19., 00.44

Kis- és középvállalatok jutottak európai segítséghez

A Nyugati Régiófejlesztési Ügynökség (ADR Vest) temesvári székházában február 5-én írták alá 18, a régióban működő kis- és középvállalat (KKV) fejlesztését célzó finanszírozási szerződést. A vállalkozások közül 9 Hunyad, 5 Temes, 3 Arad és 1 Krassó-Szörény megyében működik.

A Nyugati Régióban működő KKV-k a 2014–2020 európai költségvetési időszakra szóló Regionális Operatív Program 2.1A és 2.2 KKV pályázati kiírása keretében nyertek vissza nem térítendő támogatást, amelynek címe Kis- és középvállalatok versenyképességének javítása. Az európai támogatást nyert vállalkozások az építőiparban, a feldolgozó iparban, a vendéglátásban, a szórakoztató iparban működnek. A pályázati pénzekből a nyertes cégek tevékenységükhöz szükséges felszereléseket és számítógépes programokat vásárolnak. A pályázatok értéke 9,04 millió euró, ebből 4,74 millió euró vissza nem térítendő európai támogatás. Az EU-s támogatást nyert cégek 62 új munkahelyet hoznak létre.

A finanszírozási szerződéseket Sorin Maxim ADR-vezérigazgató és a nyertes pályázatokkal rendelkező cégek képviselői írták alá az Ügynökség székházában.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'