JelenHaz
Kedd, 2019. november 19., 22.36

Kisebbségek Fesztiválja az Opera téren

Kisebbségek Fesztiválja az Opera téren
Kisebbségek Fesztiválja az Opera téren

2019. szeptember 22-én, vasárnap hatodik alkalommal szervezik meg a Temesvári Etnikai Kisebbségek Fesztiválját, amelyre ez alkalommal a város szívében, az Opera téren kerül sor, a temesvári Polgármesteri Hivatal és a városháza égisze alatt működő Nemzeti Kisebbségek Konzultatív Tanácsa szervezésében.

A fesztivál a résztvevő hagyományőrző csoportok parádéjával rajtol 16.30 órakor a Mărășești utca–Opera tér útvonalon. 17 órakor kezdődik a hivatalos megnyitó, majd a szabadtéri színpadon fellépnek a temesvári etnikai kisebbségek hagyományőrző együttesei és a vendég-együttesek. A temesvári Szerb Konzulátusnak köszönhetően fellép a Loznica-i Vuk Karadzic Együttes, az olasz közösség meghívására a Sbandieratori di Carpineto Romano zászlóforgató csapat látványos bemutatóját is láthatják a temesvári nézők. A magyar közösséget a temesvári Bokréta hagyományőrzői képviselik, fellép az 8 Light Minutes csoport, a Banater Rosmarein, a Shalom kórus, Észak-Macedóniából és Szerbiából érkezett együttesek, a Temesvár Big Band fúvószenekar és Zeneművészeti Fakultás hallgatóiból alakult zenekar. Az utolsó fellépő a cigányzenét balkáni stílusú zenével kombináló Mahala Rai Banda lesz, amely a világ 26 országában több mint 600 koncerten aratott sikert.

A kisebbségek fesztiválján ezúttal is meglátogathatjuk a hagyományos kézműves termékek kiállítását és megkóstolhatjuk a jellegzetes nemzeti ételeket, amelyek a Modex parkolójában kerülnek terítékre.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'