JelenHaz
Péntek, 2019. február 22., 21.18

Kisjenői íjászok sikere Malajziában

A Romániát képviselő, zömmel kisjenői tagokból álló csapat
A Romániát képviselő, zömmel kisjenői tagokból álló csapat

Január 26–28. között a Malajziában megszervezett Nemzetközi Íjászfesztiválon (Festival Memanah Tradisional Antarabangsa Malaysia) Romániát a kisjenői Phoenix Archery csapata (Kis Nagy Zoltán, Ozsvár András, Varga László, Bíró Zoltán), továbbá Ridi Ferenc, a Nagyváradi Pusztai farkasok íjásza képviselt

A résztvevők számára gyakran kibírhatatlan klímában három pályát kellett teljesíteni. Volt olyan pillanat, amikor azt mondták: kész, vége. Példának okáért, amikor Bíró Zoltánnak a nagy hőségben és a magas pártartalomban eltörött az íja, vagy a dzsungelben, ahol szinte nem volt levegőjük és még sorolni lehetne…

Egymást bátorítva, biztatva, csapatban gondolkodva és dolgozva, sikerült erőt venniük a megpróbáltatásokon és végül dobogóra állni!

Voltak lőlapos célok 40 és 60 méteren, 3 dimenziós állati célok a dzsungelben, illetve technikai célok minden lehető pozícióban kirakva!

A 15 ország – Magyarország, Szlovákia, Románia, Ausztria, Spanyolország, Indonézia, Malajzia, Kína, Mongólia, Tajvan, Kirgizisztán, Szingapúr, Burma, Törökország és Dél-Korea – csapata között lezajlott megmérettetés csapatversenyében I. Magyarország, II. Malajzia, III. Románia.

Egyéniben Kis Nagy Zoltán az V., Ridi Ferenc a VI. helyen végzett!

A kisjenői csapat tagjai ezúton is megköszönik a támogatást elsősorban Gheorghe Burdan polgármesternek és a kisjenői tanács tagjainak, akik nélkül nem jöhetett volna létre az utazás, a nemzetközi versenyen való részvétel. Ugyanakkor köszönetet mondanak mindazoknak, akik a csapatot támogatták, szurkoltak nekik és együtt örültek velük a nem mindennapi sikernek – tudtuk meg Bíró Zoltán városi tanácsostól, az RMDSZ kisjenői elnökétől, a verseny egyik résztvevőjétől.

A román íjászválogatott zömét adó kisjenőieknek gratulálunk, további sok sikert kívánunk!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'