JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 16., 05.29
Nagy sikerű Szentpáli Falunap

Kiváló szórakozás, szíves vendéglátás

A műsort a szentpáli óvodások tánca nyitotta meg Veres Terézia betanításában
A műsort a szentpáli óvodások tánca nyitotta meg Veres Terézia betanításában

Pénteken 20 órai kezdettel a fiatalok számára szervezett diszkóval indult a Szentpáli Falunap idei programja. Szombaton a kultúrotthon udvarán felállított szabadtéri színpadról Naschauer Kinga műsorvezető köszöntötte magyarul és románul a gyülekező közönséget, majd a színpadra kérte Babău Ioan polgármestert, Sandu Krisztián alpolgármestert és a rendezvény fő vendégét, Faragó Péter megyei RMDSZ-elnököt, parlamenti képviselőt. Babău Ioan polgármester a nagy hőségre való tekintettel rövidre fogta mondanivalóját, köszöntött minden résztvevőt, név szerint kiemelve Faragó Pétert, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt. Faragó Péter parlamenti képviselő üdvözlőszavait követően annak a reményének adott hangot, hogy a rekkenő hőség ellenére, a Szentpáli Falunap idén is kiváló szórakozást kínál minden résztvevőnek, majd köszönetet mondott a szervezőmunkáért az alpolgármesternek, az RMDSZ helybeli elnökének és mindazoknak, akik az önkéntes munkájukkal szolgálják a vendégeket, hozzájárulnak a rendezvény sikeréhez. Miután mindenkinek jó szórakozást kívánt, Sandu Krisztián alpolgármester vette át a szót, köszönetet mondott mindazoknak, akik a vendégek ellátásában munkálkodtak, illetve bejelentette: az eddigi szokáshoz híven, a gyermekek számára idén is ingyenes az óriás-csúszda, illetve az ugrálóháló, sőt ezeken túlmenően, idén az ellátás is ingyenes, ezért minden résztvevőt meghívott a sok finomság megkóstolására. Végszavaiban mindenkinek jó szórakozást kívánt, illetve bemutatta az új műsorvezetőt, Naschauer Kingát, akinek sok sikert kívánt.

 

 

Színes program

 

Az újdonsült műsorvezető elsőnek a szentpáli óvodásokat kérte színpadra, akik Veres Terézia óvónő betanításával aranyosan táncoltak, mókáztak, kiérdemelve a vastapsot. Ezt követően a helybeli elemi iskolások moderntánca következett a Seres Eliz és Fekete Karolina tanítónők kidolgozta koreográfiára. A néptáncműsort a kisiratosi Gyöngyvirág három párjának a mezőségi tánca indította Verbóczky Kinga betanításával. Ezt követően az ágyai Tőzike néptánccsoport 6 párja, Erdős Márta vezetésével, nagy sikerrel mutatta be kalocsai táncát, amelyben a fiúk előbb a magasba dobták, majd a levegőben úszva forgatták meg a lányokat, vastaps közepette. Ezt követően a Bujorii de Şofronea román néptánccsoportot kérték a színpadra, ahol a vegyes korú, népes társaság alföldi román táncokat adott elő. Ezt követően az öttagú kisiratosi Citerazenekart kérték a színpadra, ahol Almási Vince vezetésével, énekkísérettel alföldi magyar népdalcsokorral kedveskedtek a nagy számú közönségnek. A továbbiakban a sofronyai nyugdíjasok tánccsoportja alföldi román táncokkal kedveskedett a közönségnek. Utánuk az aradi Nelu Barna népdalénekes műsora következett, amiben látványelemekként közreműködtek, mind a sofronyai gyermek, mind pedig az idősek néptáncosai. Utánuk zumba következett, majd valamivel 21 óra után Mohácsi Brigi és Dankó Szilvi sztárvendégek szórakoztatták a tomboló közönséget. A programsorozatot hajnalig tartó szabadtéri bál követett, amelyen a zimándújfalui Inter City Band húzta a talpalávalót. A mulatságot éjfélkor hatperces pazar tűzijáték szakította meg, ami még inkább táncra, mulatásra sarkallta a közönséget.

 

 

Vendéglátás a javából

 

Nemcsak a program idején, hanem már jóval azelőtt munkához láttak azok a népes szentpáli csapatok, amelyeknek a tagjai a vendégek ellátása érdekében szorgoskodtak. A kultúrotthon hátulsó részéhez csatolt szín alatt felállított üstök egyikében 18 kiló sertéshúsból, a másik üstben 10 kiló őzhúsból főtt az ízletes pörkölt Kerekes Norbert és társai jóvoltából. A kolbászt Sandu Krisztián és Gál Tibor gyúrta, ízesítette 120 kiló húsból, majd Fekete Árpád, Cseh Krisztián, Tóth Attila, Cseh Róbert, Stadler Norbert, Erdős Tamás, Erdős Raul, Bakos Ferenc és Péró Károly sütötték meg. Mások palacsintát sütöttek, minden készítményt ingyen adtak a vendégeknek. A mintegy 40 személyes csapatnak számos nő tagja is volt: Szűcs Borbála, Péterfi Ilona, Cseh Tünde, Balogh Andrea, Németh Rozália, Pávai Julianna, Pávai Gizella, Cseh Krisztián, Cseh Veronka, Piroska Viktória, Szanda Anna, Behm Margit és még sokan mások. Mindez nem jöhetett volna létre az Arad Megyei Tanács hatáskörébe tartozó Kulturális Központ, az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Sofronyai Polgármesteri Hivatal hathatós támogatása nélkül. Éppen ezért köszönet jár a támogatóknak, a vendéglátásban közreműködőknek egyaránt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'