JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 22.25

Kiválósági díjak a temesi olasz cégeknek

A Romániai Olasz Kereskedelmi Kamara alelnökének temesvári sajtótájékoztatója
A Romániai Olasz Kereskedelmi Kamara alelnökének temesvári sajtótájékoztatója

A Romániai Olasz Kereskedelmi Kamara és a Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara idén először szervezi meg a Temes megyei Olasz Vállalkozók Gáláját. A november 23-án a Regionális Üzletközpontban sorra kerülő rendezvény keretében kiválósági díjakat adnak át a legjobb üzleti eredményeket elért 30 olasz cégnek, amelyek Temes megyében folytatnak üzleti tevékenységet. A rendkívüli üzleti eseményen részt vesz Marco Giungi, Olaszország bukaresti nagykövete.

A rendezvény fő szervezője Vincenzo Moderno, a Romániai Olasz Kereskedelmi Kamara alelnöke, aki a sajtónak elmondta: Temes megyében több mint 3000 olyan cég van bejegyezve, amelyeket részben vagy teljes egészében olasz tőke felhasználásával hoztak létre. Másfél évvel ezelőtt hozták létre a Romániai Olasz Kereskedelmi Kamara temesvári irodáját, amelyhez rövidesen 70 új olasz cég csatlakozott. A Romániai Olasz Kereskedelmi Kamarának mintegy 250 tagja van, ezeknek nagyjából fele Temes és Arad megyében működik. „Temes megyében a legtöbb külföldi befektető olasz és a legjelentősebb befektetők között is sok olasz cég van, ezért úgy gondoltuk, hogy díjazzunk a kiváló üzleti eredményeket elért olasz cégeket – nyilatkozta Vincenzo Moderno –, van olyan olasz cég Temes megyében, amelyiknek közel 4000 alkalmazottja van (nagyszentmiklósi Zoppas), de a temesvári Cottontex is több mint 2000 alkalmazottal dolgozik. Temes megyében működnek a legnagyobb mezőgazdasági vállalkozások, Bánlak környékén két olasz vállalkozó 7500 hektár termőföldet dolgoz meg. Boldurban is három olasz vállalkozó foglalkozik mezőgazdasággal, az egyiknek például 300 ezer tojást termelő tyúkja van. A mezőgazdaság mellett elsősorban a könnyűiparban és az ingatlan befektetésekben találkozunk jól működő olasz cégekkel a Bánságban” – mondta a Romániai Olasz Kereskedelmi Kamara alelnöke.

Az Olasz Vállalkozók Gálája keretében bemutatják a legjelentősebb olasz újításokat a termékek és szolgáltatások területén, nagy hangsúlyt fektetve a mezőgazdaságban használatos korszerű technológiákra. A rendezvény az olasz konyha különlegességeinek bemutatásával zárul, mert éppen ezen a héten tartják világszerte a világhírű olasz konyha hetét (Settimana della Cucina Italiana nel Mondo).


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'