MOL Winter EVO
Szombat, 2019. január 19., 12.34
Évadot hirdet a temesvári magyar színház

Klasszikus kortársak – kortárs klasszikusok

Az évad első bemutatójának plakátja
Az évad első bemutatójának plakátja

Nemcsak mozgalmasan, de szó szerint mozgással indult a 2017/2018-as évad a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznál. Augusztus 28. és szeptember 3. között a mára már hagyományossá vált nyárzáró mozgásworkshop mellett – melyet idén Adamovich Ferenc vezetett – megrendezésre került az Actor’s Wold Championships elnevezésű program, mely egyedülálló módon és Romániában először három ország színházi alkotóit és nézőit szólította meg és állította rajtvonalhoz, a sportszerűség és a barátság jegyében.

A kezdeti lendület az évad hátralévő részében sem lankad, hiszen alig több mint két hét múlva, szeptember 21-én kerül bemutatásra Görgey Gábor Wiener Walzer című darabja Szász Enikő rendezésében. A hetvenes években írt krimi-vígjátékból született előadás az értékrend, a morál teljes kiüresedését, önmagából való kifordulását sugallja, azt a napjainkban egyre hangsúlyosabb ellentmondást igazolva, mely szerint az ártatlanság bizonyítása szinte lehetetlen, a bűnösök pedig mindent megúszhatnak, ha az érdek úgy kívánja.

Az évadban ezenkívül még további 5 bemutató várható, olyan alkotók nevével fémjelezve, mint Radu Afrim (Rabenthal), Kedves Emőke (Micimackó), Kocsárdi Levente (Dancer in the dark), Traian Savinescu (Hókirálynő), valamint egy nemzetközi koprodukciós műhelymunka is bemutatásra kerül Forbidden books címmel. 

Természetesen a most kezdődő évadban sem marad el az egyre nagyobb nemzetközi népszerűségnek örvendő Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó, ami minden év májusának végén kerül megrendezésre, a régió és Európa legizgalmasabb színházi újításait felvonultatva.

De a 2017/2018-as évad más kiemelkedő és ünnepi pillanatot is tartogat, hiszen a színház 2018-ban ünnepli fennállásának 65. évfordulóját, melynek tiszteletére az évad végén ünnepi gálaműsorral készül a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata.

A tervezett új bemutatókon és a műsoron tartott előadásokon túl az évad során további vendégprodukciókkal és programokkal várnak minden érdeklődőt. A színház látogatói szinte havi rendszerességgel vehetnek részt más hazai és külhoni társulatok előadásain, a kisgyermekes szülők pedig élhetnek a színház nyújtotta gyermekmegőrzési és gyermekfoglalkozási programok nyújtotta lehetőségekkel.

Idén is lesz lehetőség a már hagyományossá vált Kult Card bérlet kiváltására, melynek ára tavalyhoz képest változatlanul 150, illetve kedvezményesen 100 lejbe kerül.

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata és munkaközössége Boldog Új Évadot kíván mindenkinek!


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'