JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 15.28

Koncertek az év vége felé

Ebben az időszakban az Aradi Polgármesteri Hivatal előcsarnokában tematikus kiállítás tekinthető meg „Arad, a Nagy Egyesülés első fővárosa” címmel
Ebben az időszakban az Aradi Polgármesteri Hivatal előcsarnokában tematikus kiállítás tekinthető meg „Arad, a Nagy Egyesülés első fővárosa” címmel

A centenáriumi ünnepségekről, programokról számoltak be november 20-án a Városházán a polgármesteri hivatal és az eseményeket szervező városi kulturális központ vezetői.

A Nagy Egyesülés centenáriumát körülölelő programsorozat november 20-án kezdődött egy országos képzőművészeti kiállítással „Centenárium a vizuális művészek szemével” címmel. A munkákat a Delta Galériában lehet megtekinteni. November 24-én a Preparandia Múzeumban „A román bélyeg története 1918–2018” címmel bélyegkiállításra hívják a közönséget. Szintén 24-én, 18 órától a Kolozsvári Operaház balettművészei lépnek fel a Városháza előtti platón..

Az Eminescu parkban helyet kapó Téli vásár idei, ún. centenáriumi kiadása november 24-én nyílik meg hivatalosan. Aznap kapcsolják fel a karácsonyi díszkivilágítást is a városban, melynek tematikája természetesen a centenárium lesz.

November 30-án leplezik le a Nagy Egyesülés emlékműt (ennek programjára még visszatérünk), aznap a Városháza előtt román folklórműsorok zajlanak.

Románia nemzeti ünnepén, december elsején Ștefan Bănică Junior, a Cargo, a Barbarosa, Blackjack, Arthur in Neverland előadók lépnek fel a Városháza előtti platón. (Időpontokat még nem közöltek a szervezők.) December 2-án a Mircea Rusu Band zenél ugyanott.

December 23-án Leo Iorga és a Pacifica koncertezik, a szilveszteri programot még titkokban tartják a szervezők.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'