JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 25., 16.19

Könyvtár a parkban

Az elmúlt napokban felfigyeltünk, hogy a mikelakai gyermekparkban két helyen is kis színes faházikók jelentek meg: egy a múzeum háta mögötti füves részen, egy pedig az Európa Parkban.

Kiderült, hogy Sergiu Bîlcea és Răzvan Cadar, az Arad Megyei Tanács alelnökeinek a kezdeményezésére a vakáció ideje alatt gyermekek számára megvalósított programhoz (Bibliotecă în aer liber) kellenek a házikók. A megyei tanács beruházásával a nyári időszakban szeretnének életet vinni a gyermekparkokba.

„Ez egy kísérleti jellegű megvalósítás, amelyben az intézményeket szeretnénk köztérre vinni, hogy a fiatalokat, gyermekeket közel vigyük a kultúrához egy szabadtéri, nyitott, kellemes környezetben.” – nyilatkozta Segiu Bîlcea.

Július 15.–szeptember 15. között az említett helyszíneken felállított házikókban könyveket, folyóiratokat lehet nézegetni, olvasgatni a helyszínen, a zöld fűben egy pokrócon fekve, vagy a kihelyezett székeken, heverőkön. Ebben az időszakban gyermekfoglalkozások is lesznek a házikóknál, amennyiben igény lesz rá. Mindez ingyen.

„Az a célunk ezzel a kezdeményezéssel, hogy népszerűsítsük a kultúrát, az olvasást, és adjunk ezáltal is lehetőséget az aradiaknak, hogy minél több időt tölthessenek a szabadban, élvezzék az életet egy élhető és aktív városban.” – teszik hozzá a megyei elöljárók.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'