Hétfõ, 2018. október 22., 12.40

Körkép a végekről

 
2017. szeptember 14., 16.07
Csütörtök

A bánsági magyar adás szerdán 11 órától látható a TVR3-as csatornán.A műsorok rövidített verziói megtekinthetők hétfőn és csütörtökön 19 óra 30 perctől a Temesvári RTV csatornán is.

Szeptember 20-án a műsorunk értékekről és ezek átörökítéséről szól. Ellátogatunk az Arad megyei Tornyán Tóth Piroska és Suttyák András portájára, ahol mindent megtesznek azért, hogy ébren tartsák a népi hagyományokat és megismertessék ezeket a fiatalabb nemzedékkel is. Régi berendezések, mezőgazdasági eszközök, fotók, dokumentumok, népviseleti ruhák gyűjteménye látogatható a házban. Jelentkezik a Mobil stúdió rovatunk is, ezúttal Barazsuly István pap a meghivottunk. A lelkészi szolgálatáról, a szalvatoriánus rendről, keresztény értékekről beszélgettünk vele, de kitértünk nagy hobbijára, a labdarúgásra is. (ism.)

Szeptember 27-én az elmúlt év egyik legfontosabb magyar rendezvényéről számolunk be. A Temesvári Magyar Napok új színfoltot hoztak a város magyar kulturális életébe. Riportunkban ízeket keresünk a gasztro soron, könyveket a kirakódóvásárban, hangulatot a koncerteken. Végül egy lépést lépünk hátra és a szervezőkkel beszélgetünk a rendezvény hátteréről. Aradon tartották meg a történelmi Békés-Bánáti Református Egyházmegye egykori területén élő gyülekezetek találkozóját. Röviden felelevenítjük az egyházmegye múltját és szó lesz a jelenlegi utódgyülekezetek közötti kapcsolattartásról is. (ism.)

A bánsági magyar adást, azaz a Körkép a végekről című műsort a közszolgálati televízió temesvári stúdiója készíti. Felelős szerkesztő: Keresztes Péter.A műsor visszanézhető online a tvrplus.ro oldalon a „Toţi împreună” cím alatt.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'