MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 13.18

Körkép a végekről

November 1-jén beszámolunk az 1956-os forradalom temesvári megemlékezéséről. Minden futballmeccs egy történet és minden történet akkor jó, ha jó a vége – két különleges futballtalálkozót tartottak Temes megyében, melyeknek nemcsak a vége volt jó, hanem a cél is, amiért tartották. Az Eszterlánc néptánccsoport Udvarhelyen lépett fel, erről az eseményről is beszámolunk.

November 8-án az operának szentelünk több időt, ugyanis Erkel Ferenc születésének napján, november 7-én van a magyar opera napja. Riportunkban elmerülünk az erkeli életműben, a Hunyadi László operából vetítünk részleteket, a felvétel a Magyar Operaház temesvári fellépésén készült. Szó lesz Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjéről is, melyet előadtak ezen a turnén. Erkel és Lehár életművében is szerepel Temesvár, riportunkból az is kiderül, hogy pontosan hogyan.

A bánsági magyar adást, azaz a Körkép a végekről című műsort a közszolgálati televízió temesvári stúdiója készíti. Felelős szerkesztő: Keresztes Péter. A riportok visszanézhetőek az adás youtube csatornáján.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'