JelenHaz
Kedd, 2019. augusztus 20., 15.44

Körkörös gazdaság témájú kísérleti projekt

Körkörös gazdaság témájú kísérleti projekt
Körkörös gazdaság témájú kísérleti projekt

A Climate KIC program romániai partnere, a Temes Megyei Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara körkörös gazdaság témájú kísérleti projektet bonyolít le olaszországi és spanyolországi partnerekkel. A pályázat keretében workshopokat és tanfolyamokat szerveznek Temesváron, a helyi gazdasági szereplők bevonásával.

A pályázat 2018 decemberében rajtolt és 3 hónap alatt bonyolítják le. A körkörös gazdaságról szóló tréninget romániai autóipari és elektronikai cégek számára tartják meg. A rendezvényre 2019. február 11–12-én, illetve 22-én, 9–17 óra között kerül sor a Kamara temesvári székházában (Victoriei tér 3. szám), belföldi és külföldi szakértők részvételével.

A tréning célja megismertetni a résztvevőkkel a körkörös gazdaság alapelveit és azok alkalmazását a saját tevékenységi területükön. A körkörös gazdaság termelési és fogyasztási modellje arra épül, hogy egyszeri fogyasztás helyett a termékek élettartamát a lehető legjobban meghosszabbítsuk. Azok a cégek, amelyek ezen alapelvek szerint szervezik meg tevékenységüket, hatékonyabbak lesznek, csökkentik a termelési költségeiket és a környezetszennyezést.

A körkörös gazdaság témájú tréningen ingyenes a részvétel. Az érdeklődőknek regisztrálniuk kell a https://goo.gl/forms/F0voAzOAhHwfyylK2internetes címen. További információk kérhetők Cristina Bădulescu Climate KIC koordinátortól, tel. 0721-896-961, e-mail: cbadulescu@cciat.ro.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'