MOL Winter EVO
Szerda, 2019. január 23., 14.01

Környezetvédelmi beruházás a gumiabroncsgyárban

Környezetvédelmi beruházás a gumiabroncsgyárban
Környezetvédelmi beruházás a gumiabroncsgyárban

A temesvári Continental gumiabroncsgyárat számos kritika érte, mert időnként égett gumiszag lepi el a várost. A környezetszennyezésről elsősorban a környéken lakók panaszkodnak, de a kellemetlen szag néha távolabbi kerületekbe is eljut. A gyár vezetősége végül úgy döntött, hogy 4 millió eurós beruházással egy új technológiát fognak alkalmazni, a regeneratív hő-oxidáló rendszert, amelynek köszönhetően csökkeni fog a szaglógáz-kibocsátás.

A gumiabroncsgyár mindvégig tagadta, hogy szennyezné Temesvár levegőjét. A környezeti ártalmakra vonatkozó mérések nem mutattak ki a törvényes határokat meghaladó légszennyezést, de a kellemetlen szagok továbbra is érezhetőek voltak a városban. 2016-ban kezdődtek el a környezetvédelmi beruházások, és ezek kiterjesztéséről szól a mostani 4 millió eurós beruházás.

A Continental gumiabroncs-gyár ugyanakkor cáfolja azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint növelni akarják a termelésüknek a volumenét. A gyár a régi csarnokok bontására és újjáépítésére kért engedélyt a temesvári Városházától, aminek semmilyen hatása nem lesz a környezetre.

A Continental cég eddig 460 millió eurót fektetett be temesvári gyárába, amely 2500 alkalmazottnak biztosít munkahelyet.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'