Fölszálott a páva

http://hunor.rmdsz.ro/
Hétfõ, 2019. október 14., 16.38

Korszerűsítés a dévai kórház gyermekosztályán

A gyermekosztály új részlege (megyei tanácsi fotó)
A gyermekosztály új részlege (megyei tanácsi fotó)

Gőzerővel zajlanak a munkálatok a dévai megyei kórház gyermekosztályán, közölte a megyei tanács. A 1650 négyzetméteres új részleg építési munkálatai már tavaly ősszel elkezdődtek és az eredeti elképzelés szerint most tavasszal kellett volna véget érniük. A munkálatok azonban elhúzódnak őszig, a munkák minősége fontosabb, mint a gyorsaság, legalábbis a megyei tanács szerint.

Az új részleg 82 ággyal fog működni, melyek közül 50 gyerekek számára, 32 pedig a hozzátartozóknak, mivel a gyerekeket gyakran nem egyedül utalják be, hanem valamelyik szülővel együtt. A kórtermek mellett lesz étkezőrészleg és játszóterek is a gyerekek számára, derül ki a megyei tanács információiból.

Az 1,8 millió lejes beruházásból eddig elkészült maga az épület, jelenleg a belső szereléseken dolgoznak. Egyes termekben már beszerelték a víz- és csatornarendszert, az áramvezetékeket és a fűtést, másokban viszont ez még hátravan. Ugyanakkor a gyermekgyógyászat régi osztályán is korszerűsítési munkálatok zajlanak, ott a tetőzetet és az ablakokat cserélték ki, illetve kifestettek néhány rendelőt. A Hunyad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság eredetileg a sürgősségi osztály korszerűsítését célozta, de közben a Hunyad Megyei Tanács vissza nem térítendő EU-s pályázatot nyert a sürgősségi osztály számára, a meglévő pénzt pedig a gyermekosztály korszerűsítésére fordítják.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'