JelenHaz
Vasárnap, 2019. június 16., 22.03

Korszerűsítik a Vajdahunyad–Pusztakalán műútat

Mircea Bobora a kivitelező cégek képviselőjével megkötött szerződéssel. A minőség lesz a projekt első számú prioritása
Mircea Bobora a kivitelező cégek képviselőjével megkötött szerződéssel. A minőség lesz a projekt első számú prioritása

Több mint 33 millió lejes fejlesztési projekt keretében korszerűsítik a Vajdahunyad és Pusztakalán közötti 10 kilométeres közutat. A szerződést kedden írta alá Mircea Bobora, a Hunyad megyei tanács elnöke és a kivitelező cégek képviselője a vajdahunyadi városházán, Dan Bobouţanu vajdahunyadi és Adrian Iovănesc pusztakaláni polgármester jelenlétében.

A költségek nagy részét, nevezetesen 28,2 millió lejt az EU biztosít vissza nem térítendő jelleggel, 4,3 milliót a román állam folyósít, a Hunyad megyei tanács pedig valamivel több, mint 650 000 lejjel járul hozzá. A kivitelezést a Proactiv Kft., a Drupo Kft. és a Sercotrans Kft. nyerte el tenderen, s a tervek szerint 2020 végére az út készen lesz. Nem is annyira az időpont, hanem a minőség lesz a fő szempont, akár a határidő átlépésével is, jegyezte meg Bobora.

A megye központjában lévő két város közötti úton naponta közel 7300 gépkocsi közlekedik. A műút kétsávos lesz, kivéve Vajdahunyad határában, ahol a dombos vidéken 3 sávot építenek ki, amelyből kettő az emelkedő útirányban. A fejlesztési projekt azonban nem tartalmazza a Pusztakalán határában lévő vasúti felüljárót, noha az is az út része. Azon szakasz korszerűsítését a megyei tanács finanszírozza, a megye költségvetése biztosítja a teljes 3,1 millió lejes összeget.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'