Fölszálott a páva

JelenHaz
Hétfõ, 2019. november 11., 22.34

Kortárs katalán komédiával készülnek

Tokai Andrea, az Eső után című előadás egyik főszereplője
Tokai Andrea, az Eső után című előadás egyik főszereplője

Legújabb nagyszínpadi bemutatójára hívja közönségét a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Társulata. Csábi Anna, a társulat színművésze negyedik temesvári rendezésében ismét egy kortárs drámát állít színpadra Eső után címmel, amelynek bemutatójára 2019. november 13-án 19 órakor kerül sor a nagyteremben.

A szerző, Sergi Belbel katalán drámaíró, jelenleg a Katalán Nemzeti Színház igazgatója és a kortárs katalán drámaírás egyik nemzetközileg is elismert alakja. Műveiben kimondottan a XXI. század emberének életterét, konfliktusait és szorongásait helyezi előtérbe, a rá jellemző keserédes humorral. Kerülve a banalitást, hétköznapi emberek hétköznapi szavaiban a hétköznapok gondjai kerülnek terítékre, miközben a felszín alatt a mélyben ott lappanganak a feloldhatatlan problémák hadai. 

Az előadás története szerint egy irodaház 49. emeletén egy titkos búvóhely összegyűjti az irodaház alkalmazottjait. Több emeletet megmászva, elszökve az irodából, a cigaretta füstben és a nikotin mámorában névtelen szereplők élik nevenincs életüket. Mindenki várja a megváltást. A közeg antihumánus, az alkalmazottak magányosak, a kapcsolatok felületesek, és egyre érzékelhetőbb, hogy nem csak a lelkek száradtak ki, hanem a Föld maga is.

A november közepén bemutatásra kerülő előadásban Borbély B. Emília, Lőrincz Rita, Tokai Andrea, Aszalos Géza, Kiss Attila, Csata Zsolt, Bandi András Zsolt temesvári színművészek és meghívott vendégművészként Keresztes Ágnes látható. Az előadás díszlettervezője Albert Alpár, míg a jelmezekért Lőrincz Rita felel. Az előadásban felcsendülő dallamok Cári Tibor szerzeményei, a koreográfia Baczó Tünde munkája.

Az november 13-i előadásra jegyek válthatóak a www.biletmaster.rohonlapon, valamint a Színház jegypénztárában minden hétköznap délelőtt 10 és 13 óra között, illetve délután 16 és 19 óra között, vagy előadások előtt egy órával. Foglalásukat jelezhetik: ticket@tm-t.roe-mail címen, vagy akár a 0752-111-803-as, 0356-450-606-os telefonszámokon.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'