Szombat, 2018. október 20., 11.59
Adalék a szentpáli karácsonyváró írásunkhoz

Köszönet az összehangolt támogatásért

Tegnapi lapszámunkban, Karácsonyváró a szentpáli gyermekek körében címmel írt helyszíni tudósításunkat azzal a megjegyzéssel zártuk: „Mindkét épületben kiváló feltételek, központi fűtés, tisztaság és rend közepette tanulnak, amire visszatérünk.”

Nos, e kiváló feltételek biztosítását tisztázni kívántuk Péró Tamás RMDSZ-es megyei tanácsossal is, aki alátámasztotta Kiss Anna tanítónő rövid beszámolóját, miszerint a szentpáli óvodába tavaly Arad Megye Tanácsának, illetve Sofronya Község Tanácsának a támogatásával bevezették a központi fűtést, a tetőzetet is kicserélték. Az elemi iskolának helyt adó épületnek a felújítására Sofronya Község Tanácsának nem volt elég pénze. Péró Tamás RMDSZ-es megyei tanácsosnak viszont a tanáccsal idén sikerült jóváhagyatnia egy célirányos pénzösszeget, 35 ezer lejt, aminek a felhasználását maga felügyelte. Az összeg viszont nem lett volna elég az iskolaépületbe is bevezetni a központi fűtést, ezért azt Sofronya Község Tanácsa 20 ezer lejjel kiegészítette. Ennek jóvoltából nemcsak az iskolába, hanem az orvosi rendelőbe és a községnek az épületben működő kihelyezett irodájába is bevezethették a központi fűtést. Ebben a teremben működik heti rendszerességgel a sofronyai tanács kihelyezett irodája, ahol az adók befizetésével együtt, mindenfajta ügyintézést végeznek.

Tehát Arad Megye Tanácsának és Sofronya Község Tanácsának az összehangolt támogatása jóvoltából tanulhatnak a szentpáli kicsinyek kiváló feltételek között, amiért köszönet jár mindkét intézménynek, valamint a támogatások előmozdítójának és kivitelezőinek. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'