MOL Winter EVO
Csütörtök, 2019. január 24., 09.24

Közel kétszáz új parkolóhely a Gyüregi úton

Korszerű lakótelepi parkolót avattak a Gyüregi út szomszédságában Fotó: ziuadevest.ro
Korszerű lakótelepi parkolót avattak a Gyüregi út szomszédságában Fotó: ziuadevest.ro

A Városháza megrendelésére közel 200 férőhelyes új parkolót alakítottak ki a Gyüregi úttal szomszédos tömbháznegyedben, a Pepinierei utcában. A polgármester szerint ez lett a legszebb lakótelepi parkoló a városban, ahol a 170 parkolóhely mellett zöldövezeteket is kialakítottak és fákat ültettek.

„Az új parkolóban meg vannak számozva a parkolóhelyek – nyilatkozta a sajtónak Nicolae Robu polgármester –, de ez nem azt jelenti, hogy itt Timpark fizető parkoló lesz. Ez egy nyilvános parkoló, amely a környékbeli lakosok rendelkezésére áll. Közülük sokan kérték, hogy bérelhessenek ki egy-egy parkolóhelyet, de ezt a rendszert nem akarjuk bevezetni Temesváron. Nem akarjuk, hogy viták robbanjanak ki amiatt, ha valakinek elfoglalják a bérelt parkolóhelyét!”

Az új lakótelepi parkoló létrehozását a Timpark parkolórendszer nyereségéből finanszírozta a Városháza. A polgármester azt ígéri, hogy újabb parkolóhelyeket alakítanak ki a környéken, miután felszámolják az engedély nélkül létesített garázsokat. A garázsok lebontása után még 80-90 parkolóhely kialakítására lesz lehetőség, így összesen 250-260 férőhelyes lesz a Gyüregi úti lakótelepi parkoló. A tömbházak közötti parkolók kialakítása a jövőben lehetővé teszi, hogy a Gyüregi úton teljesen megtiltsák a parkolást, és mind a négy sávon lehessen közlekedni. Jelenleg a két külső sávot a parkoló autók foglalják el a Gyüregi út mindkét oldalán. „Ezen a szakaszon nem birságoljuk meg azokat az autósokat, akik a Gyüregi út két oldalán parkolnak, mert nincsen hol tartsák az autóikat.”


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'