Péntek, 2018. október 19., 01.01

Közeledik a lomtalanítás ideje

Fotó: opiniatimisoarei.ro
Fotó: opiniatimisoarei.ro

A Polgármesteri Hivatal és a Retim Ecologic Service köztisztasági vállalat idén is megszervezi az őszi lomtalanítási akciót, amelyet a 2017 október 23.–november 5. közötti időszakban szerveznek meg a Bega-csatorna két partján. Október 23–30. között a város északi kerületeiben lesz lomtalanítás, október 31.–november 5. között a Bega-csatornától délre fekvő kerületek kerülnek sorra.

A városháza közleménye szerint ezúttal is felesleges háztartási tárgyakat és növényi hulladékot gyűjtenek be a Retim alkalmazottjai. Tilos építkezési hulladékot, a padlások és pincék takarítása során keletkezett hulladékot kitenni az út szélére. A lomokat egy nappal a hulladék elszállítása előtt szabad csak kitenni a ház/tömbház elé, az út szélére, aki ennél korábban vagy a lomtalanítás napja után teszi ki a hulladékát, az 500-2000 lej közötti bírságra számíthat.

A szervezők arra kérik az autótulajdonosokat, hogy tegyék lehetővé a hulladék-rakások megközelítését a lomtalanítás napján.

Az építkezési hulladékot (1 köbméterig) ingyen átveszik a lakosságtól a hulladékgyűjtő állomásokon (Avram Imbroane 70., Sági út 147 G, Mosnicai út 2.)

A lomtalanítási perióduson kívül a lomokat, hulladékot közterületre kihelyező magánszemélyeket 500-1000 lejre, a jogi személyeket 1000-2500 lejre bírságolhatják a helyi rendőrök.

A lomtalanítás menetrendjét a www.retim.roés a www.primariatm.ro oldalakon közlik a szervezők.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'