JelenHaz
Hétfõ, 2019. december 09., 09.20

Közeledik az „iskolapénz” igénylési határideje

Közeledik az „iskolapénz” igénylési határideje
Közeledik az „iskolapénz” igénylési határideje

Október elsejéig igényelhetik a közép- és szakiskolások az állami szociális támogatást, a havi 180 lejes „iskolapénzt” (ha mondjuk vakáció miatt nincs a teljes hónapban oktatás, akkor annyit kapnak a jogosultak, amennyi a tanítási napokra jár). A legfontosabb feltétel a szubvencióhoz, hogy a családban az egy főre eső bruttó jövedelem ne haladja meg a 200 lejt, de ezenkívül jó tudni azt is, hogy az esti tagozatosoknak nem jár, illetve az sem kaphat, aki 20-nál több hiányzást gyűjt be egy tanévben.

A típusnyomtatványokat és a szükséges iratok jegyzékét a diákok megtalálhatják az iskolák titkárságain, illetve az osztályfőnöknél, legalábbis az aradi Csiky Gergely Iskolacsoportban így jártak el – mondta Creţu Anna Terézia, az iskola főkönyvelője. „November 20-a után a tanügyminisztérium internetes oldalán megjelenik azoknak a listája, akiknek jóváhagyták a támogatást, mi meg általában minden hónap 15-ig ki is fizetjük” – tette hozzá.

A 2007-ben kezdődött tanévben összesen 1868 Arad megyei diák volt jogosult az „iskolapénzre”, a Csikyben 47-en kaptak – annyian, ahányan kértek.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'