JelenHaz
Vasárnap, 2019. augusztus 18., 00.39

Középkori fesztivál Enyeden

A segesvári középkori fesztiválhoz hasonlókat szeretne szervezni a nagyenyedi várban egy, Romániából elszármazott német állampolgár. Emil Hartmann és egy nagyenyedi magyar Türi Attila, akik már a helyi önkormányzat képviselőivel is tárgyaltak ebben a kérdésben.

Hartmann lovagiskolát  működtet Németországban, elmondása szerint mindig is vonzotta a lovagok élete, ezért vágott bele tematikus fesztiválok szervezésébe, e téren nagy tapasztalattal rendelkezik hiszen a nagyszebeni és a segesvári fesztiválok szervezésében is részt vett.

Az enyedi vár tökéletesen megfelelne a célnak, mivel elfogadható állapotban van, a másik előnye pedig, hogy a városközpontba található. Az első próbabemutató meg is történt vasárnap, pár tucat enyedi érdeklődő és a polgármester jelenlétében, négy, középkori jelmezben öltöztetett ló és lovas, illetve két lovag vett részt az ízelítőt nyújtó műsorban, elnyerve az összegyűltek tetszését.

M. Horaţiu Josan Nagyenyed polgármestere szerint valamikor szeptember környékén szeretnék megszervezni a nagyméretű fesztivált, az ezzel kapcsolatos előkészítő tárgyalásokat a júniusi helyhatósági választások kimenetele után fogja megejteni az önkormányzat és a két üzletember. Hartmann és Tűri szerint a szervezési költségek minimálisak, a több mint 90 kosztümöt a német fél fogja biztosítani, a szereplőket a városból toboroznák. A felvázolt program szerint a résztvevők szabadtéri színpadi előadást, lovagi tornát és középkori fegyverekkel rendezett párbajokat láthatnak majd a háromnapos rendezvényen.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'