JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 24., 06.39
Rekordszámú tervezet a csütörtöki tanácsülésen!

Középpontban a romos épületek

Középpontban a romos épületek
Középpontban a romos épületek

Több mint kétszáz (!), egészen pontosan 229 pont szerepel a csütörtöki (december 13.) aradi tanácsülés napirendjén, ami rekordnak számít a testületi ülések szempontjából. A Városháza Ferdinánd Termében 11 órára beütemezett ülésen a képviselőknek számos problémában kell majd dönteniük. A legtöbb pont az elhanyagolt épületekre kiszabott, 2019. január elsejétől érvénybe lépő drasztikus adótételekre vonatkozik. A szóban forgó tervezetek 100, 200, 300, 400 és 500%-os adóemelésekről szólnak. Olyan, a város szempontjából reprezentatív épületekről van szó, melyek siralmas állapotúak, rontják a városképet, ezen felül veszélyeztetik a lakók életét és testi épségét.

A polgármesteri hivatal illetékesei szerint 2019. január elsejétől több mint 1000 aradi tulajdonos fog többszörös adót fizetni, amiért elmulasztotta épületének rendbetételét.

A tervezetek között szerepel többek között a mikelakai Voinicilor-felüljáró környékén lévő csatornahálózat korszerűsítése, a városi villamoshálózat Pădurii utca környéki szakaszának (Abatorului–Condurașilor utcák) modernizálása és még sok más projekt is.

Cs. E.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'