https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Kedd, 2019. szeptember 17., 04.09
Diszkriminált fuvarozók

Közös magyar-román ellenőrzés

Közös magyar-román ellenőrzés
Közös magyar-román ellenőrzés

Magyarországon került sor az első közös akcióra, amelyen a Román Közúti Hatóság (ARR) és a magyar Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) szakemberei ellenőrizték a tehergépkocsikat. A két intézmény képviselői tavaly Aradon egyeztek meg abban, hogy a 2008-as évben havonta kétszer közös ellenőrzést szerveznek.

Florin Galiş, az ARR aradi igazgatója elmondta, a múlt héten Szeged és Gyula környékén dolgozott három aradi felügyelő, akik magyar kollégáiknak segédkeztek.

Február 21-én Arad megyében lesz hasonló, közös ellenőrzés. Ezek célja megvizsgálni, milyen viszonyok mellett közlekednek, elsősorban a teherszállítók. A közös ellenőrzésekre azért kerül sor, mivel az utóbbi években a román szállítók arra panaszkodtak: diszkriminálják őket Magyarországon.

Tekintve, hogy az ország nyugati térsége az egyik legforgalmasabb terület és itt van a legnagyobb szükség a forgalom összehangolására, a múlt héten ennek kapcsán ültek össze tárgyalni az ARR Temes, Arad és Bihar megyei vezetői.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: nanasimihaly / Kedd, 2008. február 12., 22.17 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Műszaki állapot, tulsúly, fuvarokmány, gyorhajtás,pihenő idő, közlekedési szabályok betartása, magyarul;uniós alaprend. Sajnos, a magyaroknak is sok pénzébe került a tandíj megfizetése.Véleményem szerint ha jószándékú az ellenörzés és nem a bírságolás a fő szempont, akkor az mindekinek a javát fogja szolgálni!

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'