Fölszálott a páva

JelenHaz
Kedd, 2019. november 12., 05.56

Közösségi képzési központ létesül, európai pénzen

A Temes megyei közösségi képzési központ számítógépes látványterve
A Temes megyei közösségi képzési központ számítógépes látványterve

A Temes Megyei Tanács egy közösségi képzési központot hoz létre, ahol ingyenes szakmai tanácsadásban, személyiség- és képesség-fejlesztő képzésekben részesülnek a közösség tagjai, felkészítik őket állásinterjúkra, érdeklődési körük és képességeik tesztelésére, munkaerővásárokon való részvételre. A képzési központ a Közös foglalkoztatás alapú kezdeményezés (JEDI-INTERREG- ROHU-355) című határon átívelő magyar–román projekt keretében valósul meg 1,3 millió euró értékű uniós támogatással.

A pályázat célja a román–magyar határon átnyúló térség foglalkoztatásának javítása, hosszú távú kiegyensúlyozott munkaerőpiaci feltételek létrehozása a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégió térségében. A határon átívelő pályázat Temes megyei partnerei a Kereskedelmi, Ipari és Mezőgazdasági Kamara, valamint a Megyei Tanács. Temes megyében egy 4000 négyzetméteres területen létrehoznak egy 190 férőhelyes képzési központot, ahol előadótermet, alkotóműhelyeket, informatikai termet, egy 48 férőhelyes multifunkcionális termet, 30 férőhelyes társalgót létesítenek a közösség tagjai számára. A képzési központ egy több épületből álló miniatűr település arculatát fogja mutatni.

A Szegedi Szakképzési Centrum (vezető partner) és helyi partnerek közreműködésével megvalósuló projekt fő tevékenységei a következők:

- a szakképzés korszerű feltételeinek megteremtése 5 képzési helyszín fejlesztése által, a határ mindkét oldalán,

- a célterület munkaerőpiacának feltérképezése, hálózatba szervezése és közös fejlesztése,

- intézményi együttműködés a foglalkoztatás és képzés terén.

A projekt várható eredményei a következők: jobb szakképzési feltételek,

közös, határon átnyúló munkaerőpiac, az érintett intézmények hálózatának létrejötte, a határon átnyúló munkaerő mobilitásának fokozása.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'