JelenHaz
Szombat, 2019. augusztus 17., 23.44

Közösségünkért díj Bálintfi Ottónak

Bálintfi Ottó a Szórvány Alapítvány 2009 évi Közösségünkért díját érdemelte ki
Bálintfi Ottó a Szórvány Alapítvány 2009 évi Közösségünkért díját érdemelte ki

A Szórvány Alapítvány 2009 évi Közösségünkért díját Bálintfi Ottó, a temesvári Nyugati Egyetem filozófia tanára érdemelte ki.

A díjat a Bánsági Magyar Panteon című kötet temesvári bemutatója alkalmából adták át a 70-es-80-as években Temesvárt tanuló magyar főiskolások Látóhatár Köre egykori szellemi vezetőjének. Laudációjában Bakk Miklós egyetemi tanár kiemelte: egy közösségépítőt díjaz a Szórvány Alapítvány, aki a Látóhatár Kör élén kifejtett tevékenységével, az úgynevezett beszélgető kulturális műhely irányításával meghatározó szerepet játszott a temesvári magyar diákság szellemi fejlődésében. Bálintfi Ottó a rá jellemző szerénységgel az alábbi szavakkal köszönte meg az elismerést: „Bár azt hiszem, hogy mások talán jobban megérdemelnék ezt a díjat, annyit elmondhatok, hogy pedagógusként megpróbáltam részt venni a magyar diákság szellemi életében és értő odafigyeléssel fújni a parazsat, ahol segíthettem. Lehet, hogy némi bátorság is kellett ehhez azokban az időkben.” A Látóhatár Kör egykori tagjai közül Bakk Miklós egyetemi tanár, lapszerkesztő mellett Hajdu Zoltán, Mirisz Miklós, Salat Levente, Szabó László, Szabó Mónika, Toró T. Tibor és Visky András vált neves tollforgatóvá, közéleti személyiséggé.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Hozzászólt: tibor / Kedd, 2010. január 05., 03.48 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

Mint volt diákja az Épitészeti egyetemen, 1989-ben, nagy tisztelője maradtam B.O.-nak. Sok sikert és jó egészséget, továbbra is - tisztelt TANÁR ÚR !
Hozzászólt: Nagy István / Hétfõ, 2010. január 04., 22.55 Válaszoljál rá! Válaszoljál rá!

A Látóhatár Körnek nem voltam formális tagja.
1974. és 1979. között nagyon sok ülésén részt vettem.
1980-ban egy előadást is tartottam, a Galaktikus párbeszéd lehetőségéről.
Akkor is Bálitnfi Ottó volt a Körvezető, és egy másik, szintén filozófus tanársegéd a Műszaki Egyetemről, akinek sajnos nem emlékszem a nevére.
Jó volt minden második vasárnap együtt lenni 30-40 magyar egyetemistával a temesvári Diákházban.
Köszönet érte Bálintfi Ottónak is.
Gratulálok a kitüntetéshez.

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'