https://www.facebook.com/kelemenhunor.rmdsz
Kedd, 2019. szeptember 17., 03.59

Külföldi befektetők Kocsárdon

Külföldi befektetők Kocsárdon
Külföldi befektetők Kocsárdon

Ausztriai cég képviselői jártak most hétvégén Székelykocsárdon, befektetési lehetőségekről érdeklődve a községben és a környéken, egyelőre a repce- és napraforgó-termesztés terén keresnek olyan gazdálkodókat, akik művelendő területtel rendelkeznek, és belevágnának egy ilyen vállalkozásba hosszú távon is. A cég biztosítaná a vetőmagot, a munkálatokat a helyi gazdák végeznék el. A termést előre leszerződtetik és átveszik, a szállítással is ők foglalkoznak.

– Szükség van erre a biztosítékra – mondta Kónya Gerő református tiszteletes, aki kapcsolatai révén ismerte meg a vállalkozás képviselőit. – A kocsárdiak egyszer már megégették a kezüket a repcetermeléssel, előre fizették ki a vetőmagot, a termést nem szerződtették le, úgyhogy az raktáron maradt jó ideig, amíg egy szatmári vállalkozó át nem vette, természetesen jóval a piaci ár alatt.

Ötvös Tibor a cég kereskedelmi vezetője elmondta, természeti katasztrófa esetére is biztosítják az újravetést. Más területeken is érdekelt a cég, annak a lehetőségét is latolgatták, hogy az Aranyos völgyi településen uniós támogatással turisztikai központot tudnának létrehozni,

De érdeklődtek a község mellett levő betonelem gyár iránt is, ha lehetséges, ezt korszerűsítenék és újra üzembe helyeznék Meghatározó tényező az is, hogy közel van a földvári vasúti csomópont, így a szállítással se lenne nagyobb gond. A cégnek már több ilyen sikeres befektetése van Ukrajnába, Szlovéniába, Magyarországon és Sepsiszentgyörgyön is rendelkeznek már egy cserépgyárral.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'