Vasárnap, 2019. február 17., 19.41

Külföldi munkalehetőségek

Külföldi munkalehetőségek
Külföldi munkalehetőségek

A spanyolországi (Lleida tartomány) Queralt cégcsoport az EURES hálózaton keresztül 150 munkást keres mezei munkára – adja hírül az Országos Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség (ANOFM). Az aradiak a meghirdetett állásokra az Arad Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökségnél (AJOFM) jelentkezhetnek.

Száz női és ötven férfi munkaerőt keresnek spanyolországi mezőgazdasági munkára (gyümölcsszedés, fapucolás), valamint raktári tevékenységekre (a gyümölcsök ládákba való helyezése). Az 50 férfit mezei munkára fognák be, olyan férfiakat is várnak, akik rendelkeznek bizonyos kategóriájú vezetői engedéllyel, ugyanis szükség van 1 munkásokat szállító buszsofőrre (D kategória+engedély), 2 kamionsofőrre (C + E kategória+engedély), akik a gyümölcsöket a mezőről a raktárba szállítják, valamint két traktoristára.

A spanyolok a mezei munkáért bruttó 6,25 eurós, a raktári munkáért bruttó 5,96 eurós órabért fizetnek. A spanyolországi kiutazás költségeit a jelentkezőknek kell állniuk, a szállásra és egyéb költségekre az első évben 10 a második évben 5 százalékot tartanak vissza a fizetésből.

A munkaszerződés április–szeptember időszakra érvényes.

„Az aradi munkavállalók, akik megfelelnek a követelményeknek és jelentkezni szeretnének, keressék az AJOFM EURES-es tanácsadóját a 0771-452 447-es telefonszámon. A jelentkezési határidő március 31.” – tájékoztatott Marinel Henteş, az Arad Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség ügyvezető igazgatója.

 


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'