Vasárnap, 2018. december 16., 09.52

Kulturális és Ifjúsági Egyesület alakult Ötvösdön

Patik Izabella, az Ötvösdi Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke
Patik Izabella, az Ötvösdi Kulturális és Ifjúsági Egyesület elnöke

Új tagszervezettel bővült a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (TEIS), a Temes MegyeiRMDSZ ifjúsági szervezete. Patik Izabella helyi tanácsos vezetésével megalakult az Ötvösdi Kulturális és Ifjúsági Egyesület,amely a tervek szerint új lendületet ad a helyi magyar közösségnek.

„Az ötvösdi közösség összekovácsolódott, kialakult egy csapat, amely aktívan részt vesz a munkában és a szervezésben, ezért szükségesnek éreztük az egyesület megalakítását. Terveink között szerepelnek ifjúsági tevékenységek, kulturális rendezvények szervezése, a helyi iskola és óvoda támogatása, illetve minden olyan kezdeményezés támogatása, amely a helyi közösség javára szolgál. Reméljük, az egyesület egy olyan eszköz lesz számunkra, amelynek segítségével az ötvösdi magyar közösség fejlődni tud” – nyilatkozta megalakuláskor Patik Izabellaelnök.

Az új civilszervezet bejegyzésével lehetővé válik pályázati források lehívása és magyarországi testvértelepülési kapcsolatok további kiépítése. Ötvösdön a fiatalok oroszlánrészt vállalnak a közösségi munkából, a már hagyományosSzépkorúak Találkozóján kívül az elmúlt időszakban a kultúrotthonban és a temetőben is közös takarítási munkálatokat szerveztek.

„Beérett a többéves közösségi munka gyümölcse, amelyet Ötvösdön Patik Izabella és csapata kezdett el, éppen ezért tekintettük prioritásnak egy helyi tagszervezet létrehozását. A fiataloknak terveik vannak arról, hogy mit szeretnének tenni a helyi közösségért, a településükért, ehhez pedig minden támogatásra szükségük van. Terveink szerint a következő időszakban egy másik Temes megyei községben, Végváron is megalakul a – helyi fiatalok kezdeményezésére – egy új TEIS-tagszervezetIgyekszünk minél több településen támogatni a helyi fiatalok kezdeményezéseit, és ösztönözni őket, hogy vegyék ki részüket a munkából, legyenek a bánsági magyarság aktív tagjai – vélekedettOláh Endre Gábor, a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke.


Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu
'