Hétfõ, 2019. február 18., 03.52
Padlástérrel bővül a Pio atya Gyermekotthon

Lakóit a sajátjukként nevelik

Fotó: sursadevest.roA Válent házaspár az otthon kicsiny lakóit egyformán, a sajátjukként nevelik, szeretik
Fotó: sursadevest.roA Válent házaspár az otthon kicsiny lakóit egyformán, a sajátjukként nevelik, szeretik

A Kisiratoson megszervezett gyermeknap alkalmával felkerestük a Pio Atya Gyermekotthont is, amelynek két aradi nyugdíjas hölgy 1000-1000 lejt adományozott. Miután Válent Pál, az otthon vezetője és felesége, Orsolya megköszönték, elismervényt adtak az adományokról, elbeszélgettünk. Megtudtuk, hogy a végéhez közeledik a döngölt földből épült ház padlásterének a beépítése. Azt Böjte Csaba biztatására álmodták meg. Tavalyelőtt ősszel Csaba testvér Kisiratoson járt, a templomban celebrált szentmisét, ahol elkezdődött a gyűjtés az otthon bővítésére. A munkálatok jóvoltából a padlástérben további 4 lakószoba, egy nappali szoba és két fürdőszoba alakult ki.

Az otthonban jelenleg 16 gyermek lakik, amíg a padlástér megépítését nem fejezik be, nem szerzik meg a használatához szükséges engedélyeket, addig azt nem használják. Oda vendégszobákat, illetve az irodát költöztetik, ezáltal a földszinten felszabadulnak helyiségek, ahol további gyermekek nevelését kívánják vállalni. Az otthonba nemcsak hoznak, hanem született is gyermek, méghozzá a sajátjuk, az egyhónapos Válent Réka.

A fiatal Válent házaspár az otthon minden lakóját egyformán, a saját gyermekeként szereti, ugyanúgy gondoskodik mindről, sőt további gyermekek nevelését is vállalják, ami nagyban hozzájárul a helybeli óvoda és iskola gyermeklétszámának a megtartásához. 

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image

Jelen
Puskel Péter
Communitas
'